Οι ΗΠΑ η χώρα με τις μεγαλύτερες δαπάνες στον τομέα υγείας

Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι η χώρα με τις μεγαλύτερες δαπάνες στον τομέα της υγείας, ενώ η Ισπανία είναι εκείνη με τις μικρότερες, ανάμεσα σε επτά ανεπτυγμένες χώρες, σύμφωνα με έρευνα που έκανε η στατιστική υπηρεσία του γαλλικού υπουργείου Κοινωνικών Υπηρεσιών.

Η έρευνα αυτή βασίζεται σε στοιχεία σχετικά με τις δαπάνες για την υγεία από την αρχή της δεκαετίας του ’70 ως τα τέλη της δεκαετίας του ’90 στις ΗΠΑ, στην Γερμανία, στην Ισπανία, στη Γαλλία, στην Ιταλία, στην Ολλανδία και στη Βρετανία.

Στα τέλη της δεκαετίας του ’90 στις ΗΠΑ η ετήσια κατά κεφαλήν δαπάνη έφτανε τα 3.500 δολάρια, ενώ στην Ισπανία το αντίστοιχο ποσό ήταν λίγο μεγαλύτερο από τα 1.000 δολάρια.

Στην Ιταλία και στην Βρετανία το ποσό έφτανε τα 1.300 δολάρια και στην Γερμανία, την Ολλανδία και τη Γαλλια τα 2.000 δολάρια.

Πάντως όπως επισημαίνεται στην έρευνα, οι δαπάνες διέφεραν πολύ πριν από τριάντα χρόνια. Για παράδειγμα, το 1970 οι δαπάνες στην Ολλανδία ήταν περίπου ίδιες με αυτές στις Ηνωμένες Πολιτείες και της Γαλλίας πλησιάζαν τις δαπάνες της Βρετανίας και της Ιταλίας.

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση