δηλητηριαση απο αρσενικο | κιρρωση ηπατος | αρτηριες σωματος | καρδιακη προπτωση | μολυνση στο δαχτυλο απο ακιδα

Το φαινόμενο του θερμοκηπίου συμβάλλει στην έξαρση ασθενειώνΟι κλιματολογικές αλλαγές που προκαλούνται από το φαινόμενο του θερμοκηπίου παρέχουν ιδιαίτερα ευνοϊκό περιβάλλον για την ανάπτυξη παθογόνων μικροοργανισμών που μπορεί να προκαλέσουν ασθένειες τόσο σε φυτά και ζώα όσο και σε ανθρώπους, αναφέρουν επιστήμονες σε έκθεσή τους, που δημοσιεύεται στο τελευταίο τεύχος του επιστημονικού περιοδικού Science.

Οι αλλαγές στις κλιματολογικές συνθήκες μπορεί να προκαλέσουν απειλή τόσο για τη δημόσια υγεία, όσο και για τη βιοποικιλότητα.

Η αύξηση της συγκέντρωσης του διοξειδίου του άνθρακα, καθώς και των άλλων χημικών ενώσεων που εκπέμπονται στην ατμόσφαιρα, συμβάλουν στην αύξηση της θερμοκρασίας του πλανήτη, επισημαίνουν οι επιστήμονες.

Η έξαρση των ασθενειών, σύμφωνα με την έκθεση αποδίδεται στους πιο ήπιους χειμώνες, οι οποίοι συμβάλουν στην επιβίωση των παθογόνων μικροοργανισμών που είναι ευπαθείς στις χαμηλές θερμοκρασίες.

Παράλληλα οι επιστήμονες επισημαίνουν ότι η επιβίωση εντόμων όπως τα κουνούπια και οι σκνίπες, τα οποία μεταδίδουν ασθένειες όπως η ελονοσία και η νόσος του Lyme αντίστοιχα, συμβάλλουν στην έξαρση των ασθενειών αυτών, λόγω των ήπιων κλιματολογικών συνθηκών κατά τους χειμερινούς μήνες.

Το κλιματολογικό φαινόμενο El Nino, το οποίο είχε δημιουργήσει στο παρελθόν, πιο θερμές και υγρές κλιματολογικές συνθήκες, έχει επίσης συνδεθεί με έξαρση ασθενειών που μεταδίδονται με τα έντομα όπως η ελονοσία και ο δάγκειος πυρετός, τονίζουν οι επιστήμονες στην έκθεσή τους.

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.