Παιδιατρική κάλυψη σε απομονωμένα νησιά

Η Ελληνική Παιδιατρική Εταιρεία, αντιλαμβανόμενη το μεγάλο πρόβλημα των νησιών της χώρας σε ό,τι αφορά την ελλιπή αντιμετώπιση παιδιατρικών περιστατικών, θα αναλάβει να καλύψει με παιδίατρους τα νησιά Καστελόριζο, Ψαρά, Κάσο, Νίσυρο και Αστυπάλαια, για το διάστημα από 25 Ιουλίου έως 25 Αυγούστου.

Η ανακοίνωση της Ελληνικής Παιδιατρικής Εταιρείας

Παιδιατρική περίθαλψη – συμβολή σε νησιά

Η Ελληνική Παιδιατρική Εταιρεία, αντιλαμβανόμενη το μεγάλο πρόβλημα των νησιών της χώρας σε ό,τι αφορά την ελλιπή αντιμετώπιση παιδιατρικών περιστατικών, θα αναλάβει την κάλυψη σε κάποια από αυτά και πιο συγκεκριμένα στο Καστελόριζο, στα Ψαρά, στην Κάσο, στη Νίσυρο και στην Αστυπάλαια.

Είναι γνωστό σε όλους, ότι μεγάλος αριθμός νησιών είναι απομονωμένα και στερούνται βασικών υποδομών παιδιατρικής περίθαλψης. Το πρόβλημα γίνεται ακόμα μεγαλύτερο το καλοκαίρι, όπου τα νησιά αυτά γεμίζουν από επισκέπτες, που τα επιλέγουν ως προορισμούς των καλοκαιρινών οικογενειακών διακοπών.

Πολλές φορές οι επισκέπτες χρειάζονται τις υπηρεσίες ενός παιδίατρου, με αποτέλεσμα να αναγκάζονται να μεταβούν στην πρωτεύουσα ή σε κάποιο μεγάλο αστικό κέντρο.

Η Ελληνική Παιδιατρική Εταιρεία, με την πρωτοβουλία αυτή, επιθυμεί να συμβάλει στην κοινωνική, τουριστική και οικονομική αναβάθμιση των απομακρυσμένων αυτών περιοχών.

Μπροστά σε αυτό το μεγάλο πρόβλημα, η Ελληνική Παιδιατρική Εταιρεία προσκαλεί τα μέλη της να εκδηλώσουν ενδιαφέρον προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες που υφίστανται στο Καστελόριζο, στα Ψαρά, στην Κάσο, στη Νίσυρο και στην Αστυπάλαια, για τη χρονική περίοδο από 25 Ιουλίου έως 25 Αυγούστου.

Τα έξοδα και τις αμοιβές των ιατρών θα καλύψει εξ ολοκλήρου η Ελληνική Παιδιατρική Εταιρεία. Για το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα ζητηθεί η συνεργασία της Πολιτείας σε επίπεδο Υπουργείου Υγείας και Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση