Το φλερτ στη δουλειά τονώνει τις εργαζόμενες

Οι εργαζόμενες γυναίκες στη μεγάλη τους πλειοψηφία (61%) πιστεύουν ότι το φλερτ στο χώρο της δουλειάς τους ανεβάζει το ηθικό, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση που δημοσιεύεται σήμερα στο βρετανικό περιοδικό Top Sante.

Το 83% των ερωτηθέντων γυναικών είπαν ότι εάν ένας συνάδελφος ή ανώτερος τις προσέγγιζε ερωτικά θα αισθάνονταν κολακευμένες και θα το αντιμετώπιζαν με χαμόγελο. Μόνο το 13% θα κατήγγειλαν το γεγονός, ενώ το 4% θα ανταποκρίνονταν.

Δέκα στις εκατό γυναίκες είχαν κάποια περιπέτεια με τον ανώτερο τους και από αυτές το 11% κατέληξε να τον παντρευτεί ενώ το 12% πήρε προαγωγή.

Πάντα σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, τρεις στις τέσσερις γυναίκες παραδέχτηκαν ότι “φλερτάρισαν” με κάποιο συνάδελφο τους, ενώ το 28% είχε ερωτικές σχέσεις με κάποιον εργαζόμενο στην ίδια δουλειά.

Οι εννέα στις δέκα γυναίκες που συμμετείχαν στην έρευνα δήλωσαν ότι αισθάνονται “εξαντλημένες” από τις εργασιακές και οικογενειακές υποχρεώσεις τους που τους καταρρακώνουν το ηθικό.

Σε ποσοστό 63% πιστεύουν ότι η δουλειά τις γερνάει πρόωρα, ενώ ένα 88% δήλωσαν ότι αισθάνονται μονίμως αγχωμένες.

Οι γυναίκες που ξανάρχισαν να δουλεύουν αφότου απόκτησαν παιδί υπογράμμισαν ότι αποδείχτηκε πολύ δυσκολότερο απ’ όσο πίστευαν το να ισορροπήσουν τις οικογενειακές υποχρεώσεις με την εργασία τους.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση