Τα πτυχία δεν φέρνουν μόνο μόρφωση, αλλά και καλή υγεία

Τα πτυχία των πανεπιστημίων δεν προσφέρουν μόνο μόρφωση στον κάτοχο τους, αλλά και καλύτερη ποιότητα ζωής με λιγότερα προβλήματα υγείας, υποστηρίζουν επιστήμονες από το University of London’s Institute of Education. Τα μορφωμένα άτομα είναι συνήθως καταξιωμένα στον επαγγελματικό τους χώρο και έχουν μεγαλύτερο ετήσιο εισόδημα, σε σχέση με τους απόφοιτους της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Οι ειδικοί λοιπόν υποστηρίζουν πως τα άτομα που έχουν μια καλή οικονομική κατάσταση προβαίνουν σε καλύτερες διατροφικές επιλογές και σε έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής, συγκριτικά με τα άτομα των χαμηλότερων οικονομικών στρωμάτων.

Επιπλέον τα άτομα που έχουν ακαδημαϊκή μόρφωση μπορούν να κατανοήσουν καλύτερα ιατρικά θέματα και επισκέπτονται πιο συχνά τον γιατρό τους για προληπτικές εξετάσεις. Οι σπουδές και η συνεχής ανάγκη για γνώση δημιουργεί πνευματική εγρήγορση και κρατάει ζωντανό το ενδιαφέρον του ατόμου για ζωή.

Παρ’ όλα αυτά οι επιστήμονες διαπίστωσαν πως τα καταξιωμένα στο χώρο τους άτομα, άμα χάσουν την δουλειά τους, έχουν περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν συμπτώματα κατάθλιψης, σε σχέση με τα άνεργα άτομα που τους λείπει η μόρφωση.

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση