αρρυθμιες καρδιας συμπτωματα | ποτε μπαινει ο βηματοδοτης | φυσιολογικη θερμοκρασια νεογεννητου

Η μονότονη εργασία είναι και ανθυγιεινήΤα άτομα, τα οποία εργάζονται σε θέσεις που δεν απαιτούν λήψη σημαντικών αποφάσεων και διεκπεραίωση σοβαρών υποθέσεων έχουν 43% περισσότερες πιθανότητες να θέσουν σε κίνδυνο την υγεία τους, συγκριτικά με τα άτομα που έχουν αυξημένες επαγγελματικές υποχρεώσεις και στηρίζουν διευθυντικές θέσεις. Σ' αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν επιστήμονες από το πανεπιστήμιο του Τέξας, οι οποίοι δημοσίευσαν την έρευνα τους στο επιστημονικό περιοδικό journal Psychosomatic Medicine.

Οι ερευνητές μελέτησαν τις συνθήκες εργασίας 5000 ατόμων και τις επιπτώσεις τους στη ψυχολογική και σωματική τους ανάπτυξη. Η έρευνα είχε διάρκεια 23 χρόνια. Οι ειδικοί ταξινόμησαν τα επαγγέλματα ανάλογα με το βαθμό λήψης αποφάσεων, τις απαιτήσεις της δουλειάς, την ασφάλεια που παρείχαν στους εργαζόμενους και τα ωράρια εργασίας.

Τα αποτελέσματα έδειξαν πως τα άτομα τα οποία απλά υπάκουγαν εντολές ανωτέρων διατηρώντας μια παθητική στάση στο χώρο της εργασίας τους είχαν αυξημένες πιθανότητες να παρουσιάσουν κάποια μελλοντικά προβλήματα υγείας, ακόμα και δέκα χρόνια μετά την απομάκρυνση τους από την συγκεκριμένη θέση εργασίας.

Η λήψη πρωτοβουλιών, το ευχάριστο κλίμα στο επαγγελματικό περιβάλλον και το αίσθημα της αυτονομίας μέσα στον εργασιακό χώρο μπορεί να βοηθήσει το άτομο να αποβάλλει το στρες, να εκτιμήσει τις ικανότητες του και να μειώσει τις πιθανότητες εμφάνισης δυσάρεστων καταστάσεων υγείας.

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.