Φιλιά του πάθους και της αλλεργίας

Ενα ερωτικό φιλί από τον σύντροφο μπορεί να σας φουντώσει όχι μόνο το πάθος …αλλά και μια αλλεργία! Αυτό τουλάχιστον συνέβη στην περίπτωση μιας 45χρονης γυναίκας, η οποία μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκoμείο με έντονα αλλεργικά συμπτώματα, που προκλήθηκαν μετά από ένα παθιασμένο φιλί με το σύζυγο της. Το σπάνιο αυτό κλινικό περιστατικό δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό The Lancet.

Οπως διαπιστώθηκε ο σύζυγος ακολουθούσε κάποια φαρμακευτική αγωγή, αγνοώντας πως η σύζυγος του ήταν αλλεργική στη συγκεκριμένη ουσία, με αποτέλεσμα το φιλί να γίνει η αιτία μιας αλλεργικής αντίδρασης, 20 λεπτά μετά από την τρυφερή σκηνή. Επιστήμονες από το Cardarelli Hospital της Ιταλίας αναφέρουν πως τέτοιου είδους αλλεργικές αντιδράσεις σπανίζουν, χωρίς όμως να αποκλείονται.

Αλλεργική αντίδραση μπορεί να εμφανίσουν και τα βρέφη κατά τη διάρκεια του θηλασμού, καθώς οι τροφές που καταναλώνει η μητέρα μπορεί να περιέχουν αλλεργιογόνες ουσίες που εισέρχονται στο μητρικό γάλα.

Και στην ενήλικη ζωή όμως, υπάρχουν κάποια άτομα που παρουσιάζουν υπερευαισθησία σε κάποιες ουσίες και μπορούν να εμφανίσουν συμπτώματα αλλεργίας, ακόμα και αν βρεθούν κοντά σε κάποιο άλλο άτομο που έχει καταναλώσει την συγκεκριμένη τροφή ή ουσία.

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση