ειδη αρρυθμιων | υποταση | πονος στη ψηλαφηση στη κοιλια | αγχος και αφοδευση | στιγμα στο αιμα

Καλή νοικοκυρά μεν ...fit όμως όχιΨεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε ...και είστε fit; Εάν έχετε μείνει με την εντύπωση πως οι δουλειές του σπιτιού είναι ικανές να διατηρήσουν τη φυσική σας κατάσταση σε ικανοποιητικά επίπεδα, χωρίς να συμμετέχετε σε οποιαδήποτε άλλη αθλητική δραστηριότητα, τότε οι επιστήμονες έρχονται να διαφωνήσουν μαζί σας και σας προειδοποιούν: Καλή η ενασχόληση με το σπίτι, αλλά δεν μπορεί να αντικαταστήσει την άσκηση.

Σ' αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν επιστήμονες από το πανεπιστήμιο του Μπρίστολ, οι οποίοι υποστηρίζουν πως τα ζευγάρια πρέπει να μοιράζονται τις δουλειές του σπιτιού, έτσι ώστε να τους μένει ελεύθερος χρόνος για να επιδίδονται σε αθλητικές δραστηριότητες, όπως το περπάτημα, το ποδήλατο και το κολύμπι. Η ενασχόληση με το σπίτι και τον κήπο μπορεί να δραστηριοποιούν τις μεγάλες μυϊκές ομάδες του ανθρώπινου σώματος, όμως δεν αποφέρουν τα ίδια οφέλη στον οργανισμό, σε σχέση με την άσκηση.

Το σκούπισμα, το σίδερο, η μαγειρική και η κηπουρική βοηθούν το μυϊκό σύστημα να παραμένει σε εγρήγορση, όμως δεν κρατούν την καρδιακή συχνότητα σε υψηλά επίπεδα, γεγονός που κρίνεται απαραίτητο για την βελτίωση της αερόβιας ικανότητας του ατόμου.

Επιστήμονες πραγματοποίησαν έρευνα στην οποία συμμετείχαν 2300 γυναίκες ηλικίας 60 - 79 ετών. Τους ζητήθηκε να αναφέρουν πόσο χρόνο διαθέτουν για άσκηση και ποιες δραστηριότητες επιλέγουν. Επιπλέον μετρήθηκαν τα επίπεδα της φυσικής τους κατάστασης.

Τα αποτελέσματα έδειξαν πως τα άτομα που μοίραζαν το χρόνο τους ανάμεσα στις δουλειές του σπιτιού και στην άσκηση (ακόμα και αν ήταν ολιγόλεπτη) είχαν καλύτερη αερόβια ικανότητα, συγκριτικά με τα άτομα που ασχολούνταν μόνο με το νοικοκυριό του σπιτιού.

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.