ανατομία σώματος | συμπτωματα σκωληκοειδιτιδας 25 ετων | ειλεος εύστοχη εντερου

Εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας ενοχοποιούνται για ρύπανσηΗ ρύπανση που προκαλείται από 871 εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στις Ηνωμένες Πολιτείες ευθύνεται για τον πρόωρο θάνατο 6.000 ανθρώπων κάθε χρόνο, στις νότιες και κεντρικές περιοχές της χώρας, σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη για λογαριασμό του Ιδρύματος Ροκφέλερ και δόθηκε στη δημοσιότητα.

Η ρύπανση αυτή προκαλεί επίσης 140.000 κρίσεις άσθματος και 14.000 κρούσματα βρογχίτιδας, επισημαίνεται στην έρευνα, που έκανε η εταιρία Abt Associates, σύμβουλος της κυβέρνησης Μπους για θέματα ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

Οι εταιρίες στις οποίες ανήκουν τα εργοστάσια αυτά είναι οι American Electric Power, Cinergy, Duke, Dynergy, First Energy, SIGECO, Southern Company και Tennessee Valley Authority, εναντίον των οποίων είχαν διατυπωθεί το 1999 και το 2000 κατηγορίες για παραβίαση των κυβερνητικών κανονισμών για την ποιότητα του αέρα, επισημαίνει το ίδρυμα.

''Η έκθεση αυτή δείχνει την ανικανότητα της κυβέρνησης Μπους να εφαρμόσει τους κανονισμούς αυτούς με αποτέλεσμα να δημιουργείται μια σοβαρή απειλή για τη δημόσια υγεία'', τονίζει ο Ερικ Σέφερ, πρώην επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας για την Προστασία του Περιβάλλοντος των ΗΠΑ, ο οποίος παραιτήθηκε από τη θέση του πριν ένα μήνα εξαιτίας των διαφωνιών του με τον Λευκό Οίκο.

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.