ηωσινοφιλία αίτια | φυσικοθεραπεια με βαση τα υπερηχα | Στιλβωση | τρανσαμινασες | σκληριντικη χολαγγειητης

Γενετιστές σε αναζήτηση για το ...χρυσόμαλλο δέραςΟ μύθος του χρυσόμαλλου δέρατος επιστρέφει, όχι στον Ελλήσποντο αλλά στην Αυστραλία, όπου γενετιστές και κτηνοτρόφοι εφαρμόζουν ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα παραγωγής προβάτων τύπου μερινός, το μαλλί των οποίων θα είναι πανάκριβο.

Στόχος της κοινής προσπάθειας επιστημόνων και παραγωγών είναι η παραγωγή μαλλιού μεγαλύτερου διαμετρήματος, η τιμή του οποίου, σε χρυσό, θα είναι μεγαλύτερη από το βάρος κάθε προβάτου.

Το πανάκριβο αυτό μαλλί παράγεται και σήμερα, αλλά σε μικρές ποσότητες και υπό ειδικές, δαπανηρές συνθήκες. Οι γενετιστές του κρατικού Κέντρου Ερευνών CSIRO πιστεύουν, ότι με γενετικές μεθόδους θα κατασκευάσουν το είδος του προβάτου που θα παράγει το πανάκριβο μαλλί υπό κοινές συνθήκες.

Η Αυστραλία είναι γνωστή διεθνώς για την παραγωγή εκλεκτού μαλλιού. Όμως από τα 110 εκατομμύρια πρόβατα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην Αυστραλία, ελάχιστα παράγουν το περιζήτητο μαλλί.

Αν τα εργαστηριακά πειράματα επιτύχουν, η Αυστραλία θα παράγει μεγάλες ποσότητες του εν λόγω μαλλιού, αυξάνοντας το εισόδημα από τη γεωργοκτηνοτροφία κατά εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια ετησίως.

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.