Γενετιστές σε αναζήτηση για το …χρυσόμαλλο δέρας

Ο μύθος του χρυσόμαλλου δέρατος επιστρέφει, όχι στον Ελλήσποντο αλλά στην Αυστραλία, όπου γενετιστές και κτηνοτρόφοι εφαρμόζουν ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα παραγωγής προβάτων τύπου μερινός, το μαλλί των οποίων θα είναι πανάκριβο.

Στόχος της κοινής προσπάθειας επιστημόνων και παραγωγών είναι η παραγωγή μαλλιού μεγαλύτερου διαμετρήματος, η τιμή του οποίου, σε χρυσό, θα είναι μεγαλύτερη από το βάρος κάθε προβάτου.

Το πανάκριβο αυτό μαλλί παράγεται και σήμερα, αλλά σε μικρές ποσότητες και υπό ειδικές, δαπανηρές συνθήκες. Οι γενετιστές του κρατικού Κέντρου Ερευνών CSIRO πιστεύουν, ότι με γενετικές μεθόδους θα κατασκευάσουν το είδος του προβάτου που θα παράγει το πανάκριβο μαλλί υπό κοινές συνθήκες.

Η Αυστραλία είναι γνωστή διεθνώς για την παραγωγή εκλεκτού μαλλιού. Όμως από τα 110 εκατομμύρια πρόβατα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στην Αυστραλία, ελάχιστα παράγουν το περιζήτητο μαλλί.

Αν τα εργαστηριακά πειράματα επιτύχουν, η Αυστραλία θα παράγει μεγάλες ποσότητες του εν λόγω μαλλιού, αυξάνοντας το εισόδημα από τη γεωργοκτηνοτροφία κατά εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια ετησίως.

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση