ΜΑΝΤΟΥ | επικονδυλιτιδα | ελλειψη βιταμινης α | skwlhkoeidit | αντιαλλεργικο κολλυριο | ΣΤΑΔΙΑ ΥΠΝΟΥ

Χαρακτήριζαν τα παιδιά τους δυσλεκτικά για να περάσουν στα ΑΕΙΚύκλωμα που χαρακτήριζε με πλαστά δικαιολογητικά υγιείς μαθητές ως δυσλεκτικούς, αποκαλύφθηκε στις Σέρρες ύστερα από καταγγελία που έκανε ο πρόεδρος της Ενωσης Γονέων και Κηδεμόνων κ. Βασίλης Λαμπρινίδης και ζήτησε την επέμβαση του εισαγγελέα.

Βάσει της καταγγελίας χορηγούνταν πλαστά πιστοποιητικά σε μαθήτριες και μαθητές της Β' και Γ' Λυκείου και με τον τρόπο αυτό, ότι δήθεν αντιμετώπιζαν προβλήματα δυσλεξίας, θα τύχαιναν ευνοϊκής μεταχείρισης και μοριοδότησης από τους καθηγητές-εξεταστές κατά τις πανελλήνιες εξετάσεις, για την εισαγωγή τους στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας και τα ΤΕΙ.

Ο εισαγγελέας Σερρών κ. Ανδρέας Σεφερίδης μόλις δέχθηκε την καταγγελία έδωσε εντολή για διενέργεια επείγουσας ποινικής προκαταρκτικής εξέτασης από την Αστυνομία, προκειμένου να διαλευκανθεί το όλο θέμα και να αποκαλυφθούν τα άτομα που συμμετείχαν στο κύκλωμα αυτό αλλά και γονείς, οι οποίοι με τον ανορθόδοξο αυτό τρόπο προσπάθησαν να βγάλουν δυσλεκτικά τα παιδιά τους, προκειμένου να έχουν περισσότερες πιθανότητες επιτυχίας στις πανελλήνιες.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων νομού Σερρών κ. Β. Λαμπρινίδης κατονομάζει και συγκεκριμένα δημόσια νοσηλευτικά ιδρύματα, τα οποία όπως ισχυρίζεται διοχέτευαν αυτά τα πιστοποιητικά δυσλεξίας σε μεγάλο αριθμό μαθητριών και μαθητών των δύο τελευταίων τάξεων του Λυκείου, χωρίς αυτοί να πληρούν τις αναγκαίες προϋποθέσεις.

Ο ίδιος παρουσιάστηκε στον εισαγγελέα Σερρών και αφού κατήγγειλε το γεγονός και χαρακτήρισε την πράξη παράνομη και άδικη έναντι των άλλων υποψηφίων για τα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ , αξίωσε την παρέμβαση της Δικαιοσύνης.

Η αντίδραση της Εισαγγελίας ήταν άμεση. Οι μαθητές και οι μαθήτριες που κατόρθωσαν να πάρουν τέτοια πιστοποιητικά δυσλεξίας ίσως να ξεπερνούν και τους 50. Πάντως μέχρι χθες δεν είχαν γίνει γνωστά τα ονόματα των γιατρών που έδιναν τα συγκεκριμένα πλαστά πιστοποιητικά. Αρκετά από τα παιδιά-μαθητές είναι μέλη καλών οικογενειών των Σερρών.

Μέσα στις επόμενες μέρες η υπόθεση αναμένεται να πάρει έκταση, καθώς θα γίνουν αποκαλύψεις και για τους γιατρούς αλλά και για γονείς που φρόντισαν με τον παράνομο αυτό τρόπο να βγάλουν τα παιδιά τους δυσλεκτικά και να έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να πετύχουν στις πανελλήνιες εξετάσεις. Η προκαταρκτική εξέταση αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο επόμενο δεκαήμερο.

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.