αποχρεμπτικά | βελονισμος στην υπερεμεση κυηση | γοητευτικη γυναικα | περιτονιτιδα

Συζήτηση για ευρύτερη εφαρμογή του τεστ κοπώσεωςΤο τεστ κοπώσεως, στο οποίο υποβάλλονταν μέχρι σήμερα οι ασθενείς που εμφάνιζαν κάποια συμπτώματα καρδιακής πάθησης, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για τα υγιή άτομα προκειμένου να διαγνωστούν ορισμένα σημάδια που μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο την υγεία αυτών στο μέλλον.

Σ' αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν επιστήμονες από το Johns Hopkins, οι οποίοι δημοσίευσαν την έρευνα τους στο Αμερικανικό συνέδριο College of Cardiology in Atlanta.

Οι ειδικοί λοιπόν υποστήριξαν πως το τεστ κοπώσεως στο διάδρομο μπορεί να οδηγήσει το γιατρό σε κάποια αρχικά συμπεράσματα για την μετέπειτα εξέλιξη της υγείας ενός ατόμου, που δεν παρουσιάζει στην παρούσα φάση συμπτώματα καρδιακών παθήσεων.

Επιστήμονες πραγματοποίησαν έρευνα στην οποία συμμετείχαν 2001 γυναίκες και 3775 άντρες. Ο μέσος όρος ηλικίας των γυναικών ήταν 40-80 ετών, ενώ των αντρών 30-79 ετών. Η έρευνα κράτησε 20 χρόνια, κατά τη διάρκεια της οποίας οι συμμετέχοντες υποβάλλονταν σε τεστ κοπώσεως και παρακολουθούντο τακτικά από τους γιατρούς.

Εάν και όσοι επιλέχθηκαν δεν είχαν κανένα σύμπτωμα καρδιακής πάθησης, κάποιοι απ' αυτούς παρουσίασαν εργαστηριακά ευρήματα. Οι επιστήμονες διαπίστωσαν πως οι γυναίκες, οι οποίες εμφάνισαν αρρυθμία ή κάποιο άλλο σύμπτωμα κατά τη διάρκεια των τεστ κοπώσεως είχαν 2.6 περισσότερες φορές πιθανότητα να παρουσιάσουν καρδιοαναπνευστικά προβλήματα, συγκριτικά με τις γυναίκες που δεν είχαν κανένα σύμπτωμα. Το ίδιο αφορούσε και τους άντρες.

Οι γιατροί επισημαίνουν πως το τεστ κοπώσεως μπορεί να έχει περισσότερο προληπτικό χαρακτήρα και λιγότερο διαγνωστικό. Τα αποτελέσματα του μπορούν να βοηθήσουν τους ειδικούς να κατανοήσουν ποιοι ασθενείς έχουν ανάγκη από συστηματική επιτήρηση στο μέλλον.

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.