καρκινος πνευμονα και μετασταση παγκρεας | αρρυθμιες καρδιας | αθηρωματικος δεικτης | διακοπη κυησης με χαπια

Πανελλήνιος Αντικαρκινικός ΕρανοςAν και τα νέα κρούσματα καρκίνου συνεχώς αυξάνονται, τα έσοδα από τον Πανελλήνιο Αντικαρκινικό Έρανο μειώνονται χρόνο με το χρόνο. Έτσι πέρυσι τα έσοδα από τον Έρανο, σ' όλη την Ελλάδα, μόλις που έφτασαν τα 23 εκατ. δρχ., ενώ τα παλαιότερα χρόνια ήταν δεκαπλάσια.

Στην Ελλάδα καταγράφονται κάθε χρόνο 25.000 νέα κρούσματα καρκίνου, ενώ 25.000 ασθενείς χάνουν της ζωή τους. Τα στοιχεία αυτά παρουσίασε ο πρόεδρος του παραρτήματος Μακεδονίας Θράκης της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρίας Γεώργιος Φόρογλου στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, που δόθηκε με αφορμή τον Πανελλήνιο Αντικαρκινικό Έρανο, που θα διαρκέσει ως τις 19 Απριλίου.

Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν από τον έρανο θα διατεθούν για την πρόληψη, την έρευνα και την αγορά σύγχρονων μέσων για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του καρκίνου.

Τον Αντικαρκινικό Έρανο στη Θεσσαλονίκη συντονίζει το Θεαγένειο Αντικαρκινικό Νοσοκομείου, το οποίο διαθέτει εδώ και 10 χρόνια πρότυπο κέντρο προληπτικού ελέγχου και πρόληψης γυναικολογικών, μαστολογικών, ουρολογικών, γαστρεντερολογικών και ενδοκρινολογικών καρκίνων.

Ωστόσο, με την έξαρση που εμφανίζει η ασθένεια, συνεχώς οι ανάγκες αυξάνονται, με αποτέλεσμα να γίνεται επιτακτική η ανάγκη για τη δημιουργία παραρτήματος του Θεαγένειου στη Θέρμη για την εξυπηρέτηση περισσότερων ασθενών.

Αναφορικά με τον Πανελλήνιο Αντικαρκινικό Έρανο έχουν σταλεί 3.000 επιστολές σε επιχειρήσεις του νομού Θεσσαλονίκης και μοιράστηκαν κουπόνια και έντυπο υλικό σ' όλους τους δήμους από την περασμένη εβδομάδα.

Συνολικά συμμετέχουν στο Ερανο 1.343 συνεργεία στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης και 12 στις βιομηχανικές περιοχές. Τα συνεργεία αποτελούνται από φοιτητές και φοιτήτριες των Σχολών Μαιευτικής και Νοσηλευτικής, ενώ, στις 17 Απριλίου, θα συμμετάσχουν και μαθητές της Γ' Γυμνασίου.

Τα συνεργεία αποτελούνται από 3-4 άτομα που φέρουν περιβραχιόνιο ή αυτοκόλλητη κονκάρδα και επιστολή με οδηγίες και τηλέφωνα των υπευθύνων και διαθέτουν διάτρητα κουπόνια των 0,50, 1 και 5 ευρώ ενώ για ποσά μεγαλύτερα των 10 ευρώ δίνεται ειδική διάτρητη απόδειξη.

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.