αυτοανοσο νοσημα | γαστρορραγια στομαχου | κρανιοεγκεφαλική κάκωση | τ.κ.ε | ΣΠΙΛΟΣ ΑΙΔΙΟΥ

Επανεξετάζεται η πολιτική κοστολόγησης των φαρμάκωνΤην αναμόρφωση του καθεστώτος κοστολόγησης των φαρμάκων, που παράγονται στη χώρα μας εξετάζει το υπουργείο Ανάπτυξης, με ό,τι σημαίνει αυτό για την τόνωση του συγκεκριμένου κλάδου της οικονομίας αλλά και την αύξηση των τιμών και την επίπτωση της συγκεκριμένης ενέργειας στα ασφαλιστικά ταμεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες το τελευταίο διάστημα ο υφυπουργός Ανάπτυξης Χρήστος Θεοδώρου και η αρμόδια υπηρεσία είναι σε συνεχή επικοινωνία με τον ΕΟΦ αλλά και τους φαρμακοβιομήχανους προκειμένου να αλλάξουν τα κοστολογικά δεδομένα και να καταστεί ανταγωνιστική η παραγωγή φαρμάκων στη χώρα μας σε σχέση με την εισαγωγή.

Η συμμετοχή της διαφήμισης, της διανομής και της διακίνησης των φαρμάκων στο κόστος παραγωγής σε συνδυασμό με τις πρώτες ύλες και το εργατικό κόστος αποτελούν τα στοιχεία που εξετάζει το υπουργείο για να αναμορφώσει τα δεδομένα του που επί σειρά ετών διατηρεί παγωμένα.

Η εισήγηση του ΣτΕ για τον τρόπο υπολογισμού των τιμών στην εγχώρια αγορά κρίνει λάθος την επιλογή της φθηνότερης χώρας και ορθότερη την επιβολή της τιμής με βάση το μέσο όρο των τιμών των τριών χωρών. Ωστόσο κύκλοι του υπουργείου εκτιμούν ότι δεν θα προχωρήσει σε τέτοιου είδους απόφαση το ΣΤΕ.

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.