υπακάνθιος μυς | επικονδυλιτιδα ωμου | OSTEOSARKOMA | μαύρα κόπρανα | φυσιολογικη θερμοκρασια νεογνου

Ξανακυκλοφορεί το Τ4Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων αναγκάστηκε να ακολουθήσει την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, σύμφωνα με την οποία επανακυκλοφορεί στην ελληνική αγορά το φαρμακευτικό προϊόν Τ4 που χρησιμοποιείται απο πολλούς ασθενείς με θυρεοειδή.

Το φάρμακο είχε κριθεί οτι είχε μειωμένη αποτελεσματικότητα και είχε αποσυρθεί προσωρινά απο τις 5/11/2001 με απόφαση του ΕΟΦ. Ομως το Συμβούλιο της Επικρατείας αποφάνθηκε οτι το φάρμακο δεν είναι επικίνδυνο για τη δημόσια υγεία και αιτιολόγησε την απόφαση αυτή λέγοντας οτι χορηγείται με ιατρική συνταγή.

Ο ΕΟΦ ωστόσο σε ανακοίνωσή του επισημαίνει οτι μέχρι να εκδοθεί οριστική απόφαση για την επαναξιολογηση του φαρμάκου απο την αρμόδια επιστημονική επιτροπή συνιστά στους ασθενείς που παίρνουν το φάρμακο να βρίσκονται διαρκώς υπο στενή ιατρική παρακολουθηση και να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες του γιατρού τους.

Το φάρμακο Τ4 είναι φαρμακευτική μορφή της ορμόνης θυροξίνης που παράγεται από το θυρεοειδή και χρησιμοποιείτο για χρόνια στην αντιμετώπιση παθήσεων του θυρεοειδούς.

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.