Ξανακυκλοφορεί το Τ4

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων αναγκάστηκε να ακολουθήσει την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, σύμφωνα με την οποία επανακυκλοφορεί στην ελληνική αγορά το φαρμακευτικό προϊόν Τ4 που χρησιμοποιείται απο πολλούς ασθενείς με θυρεοειδή.

Το φάρμακο είχε κριθεί οτι είχε μειωμένη αποτελεσματικότητα και είχε αποσυρθεί προσωρινά απο τις 5/11/2001 με απόφαση του ΕΟΦ. Ομως το Συμβούλιο της Επικρατείας αποφάνθηκε οτι το φάρμακο δεν είναι επικίνδυνο για τη δημόσια υγεία και αιτιολόγησε την απόφαση αυτή λέγοντας οτι χορηγείται με ιατρική συνταγή.

Ο ΕΟΦ ωστόσο σε ανακοίνωσή του επισημαίνει οτι μέχρι να εκδοθεί οριστική απόφαση για την επαναξιολογηση του φαρμάκου απο την αρμόδια επιστημονική επιτροπή συνιστά στους ασθενείς που παίρνουν το φάρμακο να βρίσκονται διαρκώς υπο στενή ιατρική παρακολουθηση και να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες του γιατρού τους.

Το φάρμακο Τ4 είναι φαρμακευτική μορφή της ορμόνης θυροξίνης που παράγεται από το θυρεοειδή και χρησιμοποιείτο για χρόνια στην αντιμετώπιση παθήσεων του θυρεοειδούς.

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση