Να παραιτηθούν οι ανήθικες σερβιτόρες

Μόνο “ηθικές” σερβιτόρες θα επιτρέπεται να δουλεύουν στο Τούντζελι, στην ανατολική Τουρκία, μετά τις διαμαρτυρίες των κατοίκων της, που ζητούν από τις γυναίκες που σερβίρουν ποτά να παραιτηθούν, ανακοίνωσε ο δήμαρχος της πόλης.

Ο Χασάν Κορμάζ δήλωσε πως οι περισσότερες από τις είκοσι σερβιτόρες που δούλευαν στις δέκα μπυραρίες της πόλης, στην οποία ζουν κυρίως Κούρδοι, έφυγαν λίγες ώρες μετά τις διαδηλώσεις. Περισσότεροι από 5.000 διαδηλωτές, άντρες και γυναίκες, ξεχύθηκαν στους δρόμους του Τούντζελι φωνάζοντας συνθήματα εναντίον των γυναικών αυτών.

“Από τότε που ήρθαν να δουλέψουν στο Τούντζελι την περασμένη χρονιά, ο κόσμος παραπονιέται ότι έχουν συνάψει ανήθικες σχέσεις. Είναι λογικό οι κάτοικοι να αντιδρούν με αυτό τον τρόπο. Οι σερβιτόρες θα μπορούν να δουλεύουν στην πόλη μας μόνον αν συμπεριφέρονται ηθικά”, τόνισε ο Κορμάζ.

Οι κάτοικοι της πόλης κατηγορούν τις σερβιτόρες ότι ευθύνονται για έναν διαπληκτισμό την περασμένη εβδομάδα ανάμεσα σε “υποψήφιους γαμπρούς”, που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο δύο ανδρών και τον τραυματισμό τεσσάρων.

Οι δημοτικές αρχές της πόλης μαζί με τους επικεφαλής των εργατικών συνδικάτων σε συνέντευξη Τύπου που έδωσαν, κατηγόρησαν τις γυναίκες αυτές, στην πλειοψηφία τους ανύπαντρες ή διαζευγμένες, ότι φλερτάρουν με τους πελάτες και διαταράσσουν την ηρεμία της πόλης.

Σε κοινή ανακοίνωσή τους υπογραμμίζουν ότι οι σερβιτόρες προκάλεσαν την κατάρρευση της ηθικής στο Τούντζελι και κατέστρεψαν την ειρηνική ζωή οικογενειών. Μόνο τρεις σερβιτόρες αρνήθηκαν να παραιτηθούν και συνεχίζουν να εργάζονται στις μπυραρίες.

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση