Εισβολή σκορπιών σε πόλη της Βραζιλίζας

Εισβολή σκορπιών έχει προκαλέσει πανικό στους κατοίκους της βιομηχανικής πόλης Σοροκάμπα της Βραζιλίας, καθώς όπως μεταδίδουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης τα αρθρόποδα αυτά ζώα, που διαθέτουν ένα δηλητηριώδες κεντρί στην άκρη της ουράς τους, εντοπίσθηκαν κάτω από κρεβάτια, ντουλάπες και μπάνια.

Οι σκορπιοί μέσα σε λίγες μέρες έχουν προκαλέσει το θάνατο πολλών μικρών ζωών αλλά και ενός μεγαλόσωμου σκύλου. Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι έχουν δεχθεί το επώδυνο τσίμπημά τους.

“Ημουν ξαπλωμένος στην αιώρα μου όταν ένα τέτοιο τέρας εμφανίσθηκε από το πουθενά και με τσίμπησε. Πονούσα διαβολεμένα”, δήλωνει ένας 60χρονος συνταξιούχος.

Μεταξύ των σκορπιών υπάρχουν πολλοί που είναι ακίνδυνοι αλλά και πάρα πολλοί ”κίτρινοι” που θεωρούνται ιδιαίτερα επιθετικοί και δηλητηριώδεις.

Οι κάτοικοι της πόλης βγήκαν στους δρόμους με ξύλα και ρόπαλα στην προσπάθεια τους να εξαφανίσουν τα επικίνδυνα αυτά πλάσματα.

Οι κάτοικοι της Σοροκάμπα ζήτησαν από το δήμο της πόλης να καθαρίσει τα αχρησιμοποίητα οικόπεδα που έχουν γίνει οι ιδανικές φωλιές για τους σκορπιούς.

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση