Χειρουργική αποκατάσταση βαρειάς κρανιακής δυσμορφίας

Μια ομάδα χειρούργων του Κρατικού Νοσοκομείου του Καντονιού της Γενεύης, υπό τον καθηγητή κ. Ντένις Μονταντόν, γνωστού φιλέλληνα, πραγματοποίησε παγκόσμια χειρουργική επιτυχία αποκαθιστώντας το τελείως παραμορφωμένο πρόσωπο μιας μικρής Νιγηριανής 5 ετών.

Η μικρή Κουίν, έφτασε στη Γενεύη τον περασμένο Οκτώβριο με μια παραμόρφωση εκ γενετής, του κρανίου και του προσώπου, από τις πιο βαριές μορφές που έχουν παρουσιαστεί μέχρι σήμερα.

Τα μάτια της βρίσκονταν σε απόσταση 11 εκατοστών μεταξύ τους, ενώ η κανονική απόσταση είναι 2,2 εκ. με 2,4 εκ. Το κρανίο και το πρόσωπο της έμοιαζαν μ’ εκείνο ενός εμβρύου 6 εβδομάδων ανέφερε ο καθηγητής Μονταντόν.

Επίσης, η Κουίν δεν είχε καθόλου μέτωπο στο κρανίο της. Ένα μέρος του εγκεφάλου έβγαινε από τη κρανιακή κοιλότητα και δεν συγκρατιόταν παρά μόνο από το δέρμα. Το κοριτσάκι ήταν χωρίς μύτη και με δυσπλασία του ουρανίσκου και του άνω σαγονιού.

Η ομάδα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Γενεύης προέβη σε μια εγχείρηση η οποία χαρακτηρίζεται λίαν επικίνδυνη. Οι γιατροί μετέφεραν τα μάτια της και το τόξο των φρυδιών της σε μια απόσταση που δεν είχε επιχειρηθεί ποτέ μέχρι τώρα, με κίνδυνο να παραμείνει τυφλή η μικρούλα.

Επιπλέον χρειάστηκε να της κατασκευάσουν ένα κοκάλινο μέτωπο, μια μύτη που δεν υπήρχε και να της διορθώσουν τη δυσμορφία της άνω σιαγόνας και του ουρανίσκου. Η Κουν υποβλήθηκε σε 4 επεμβάσεις εκ των οποίων η μια διήρκησε 15 ώρες για να αποκτήσει το πρόσωπο που έχει σήμερα.

Η μικρή Νιγηριανή είναι τώρα ευτυχισμένη όταν βλέπει το καινούργιο της πρόσωπο στο καθρέφτη που απέκτησε στη Γενεύη. Στη Νιγηρία, οι γονείς της, την είχαν εγκαταλείψει και ζούσε αποκλεισμένη στο νοσοκομείο που την είχε περισυλλέξει.

Αυτό το κοριτσάκι ήταν αδύνατον να εγχειρισθεί στη Νιγηρία και ήρθε στη Γενεύη με την βοήθεια των φιλανθρωπικών Ιδρυμάτων Σαντινέλ και της αλληλοβοήθειας ακρωτηριασμένων προσώπων.

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση