δικέφαλος μυς | στιγμα μεσογειακης αναιμιας | προπτωση μιτροειδους | τι ειναι ο αντιτετανικος ορος

Χειρουργική αποκατάσταση βαρειάς κρανιακής δυσμορφίαςΜια ομάδα χειρούργων του Κρατικού Νοσοκομείου του Καντονιού της Γενεύης, υπό τον καθηγητή κ. Ντένις Μονταντόν, γνωστού φιλέλληνα, πραγματοποίησε παγκόσμια χειρουργική επιτυχία αποκαθιστώντας το τελείως παραμορφωμένο πρόσωπο μιας μικρής Νιγηριανής 5 ετών.

Η μικρή Κουίν, έφτασε στη Γενεύη τον περασμένο Οκτώβριο με μια παραμόρφωση εκ γενετής, του κρανίου και του προσώπου, από τις πιο βαριές μορφές που έχουν παρουσιαστεί μέχρι σήμερα.

Τα μάτια της βρίσκονταν σε απόσταση 11 εκατοστών μεταξύ τους, ενώ η κανονική απόσταση είναι 2,2 εκ. με 2,4 εκ. Το κρανίο και το πρόσωπο της έμοιαζαν μ’ εκείνο ενός εμβρύου 6 εβδομάδων ανέφερε ο καθηγητής Μονταντόν.

Επίσης, η Κουίν δεν είχε καθόλου μέτωπο στο κρανίο της. Ένα μέρος του εγκεφάλου έβγαινε από τη κρανιακή κοιλότητα και δεν συγκρατιόταν παρά μόνο από το δέρμα. Το κοριτσάκι ήταν χωρίς μύτη και με δυσπλασία του ουρανίσκου και του άνω σαγονιού.

Η ομάδα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Γενεύης προέβη σε μια εγχείρηση η οποία χαρακτηρίζεται λίαν επικίνδυνη. Οι γιατροί μετέφεραν τα μάτια της και το τόξο των φρυδιών της σε μια απόσταση που δεν είχε επιχειρηθεί ποτέ μέχρι τώρα, με κίνδυνο να παραμείνει τυφλή η μικρούλα.

Επιπλέον χρειάστηκε να της κατασκευάσουν ένα κοκάλινο μέτωπο, μια μύτη που δεν υπήρχε και να της διορθώσουν τη δυσμορφία της άνω σιαγόνας και του ουρανίσκου. Η Κουν υποβλήθηκε σε 4 επεμβάσεις εκ των οποίων η μια διήρκησε 15 ώρες για να αποκτήσει το πρόσωπο που έχει σήμερα.

Η μικρή Νιγηριανή είναι τώρα ευτυχισμένη όταν βλέπει το καινούργιο της πρόσωπο στο καθρέφτη που απέκτησε στη Γενεύη. Στη Νιγηρία, οι γονείς της, την είχαν εγκαταλείψει και ζούσε αποκλεισμένη στο νοσοκομείο που την είχε περισυλλέξει.

Αυτό το κοριτσάκι ήταν αδύνατον να εγχειρισθεί στη Νιγηρία και ήρθε στη Γενεύη με την βοήθεια των φιλανθρωπικών Ιδρυμάτων Σαντινέλ και της αλληλοβοήθειας ακρωτηριασμένων προσώπων.

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.