Οι άντρες υπέρ των μακροχρόνιων δεσμών

Ανατρέπονται τα δεδομένα που θέλουν τους άντρες υποστηρικτές της εργένικης και άστατης προσωπικής ζωής. Η πλειοψηφία του αντρικού πληθυσμού όχι μόνο δεν φοβάται να δεσμευτεί σε μία σχέση, αλλά αντίθετα το επιδιώκει όπως ακριβώς και οι γυναίκες. Σ’ αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν επιστήμονες από το πανεπιστήμιο του Λος ’ντζελες, οι οποίοι δημοσίευσαν την έρευνα τους στο περιοδικό Psychological Science.

Οι άντρες λοιπόν αναζητούν την ευτυχία στο πρόσωπο μιας γυναίκας, με την οποία θα ήθελαν να περάσουν μαζί τα υπόλοιπα χρόνια της ζωής τους, σε αντίθεση με έρευνες του παρελθόντος που ήθελαν τους άντρες πολυγαμικούς και μη ιδιαίτερα φιλικούς στην ιδέα της δέσμευσης.

Ειδικοί πραγματοποίησαν έρευνα, στην οποία συμμετείχαν 346 φοιτητές και φοιτήτριες. Ρωτήθηκαν για τον ιδανικό αριθμό ερωτικών παρτενέρ που θα ήθελαν να έχουν στη ζωή τους και για το πως θα αντιμετώπιζαν την ιδέα μιας μόνιμης δέσμευσης.

Τα αποτελέσματα έδειξαν πως οι άντρες θα επιθυμούσαν να έχουν κατά μέσο όρο 10 παρτενέρ στη ζωή τους, ενώ οι γυναίκες περίπου 4. Εντούτοις, το 99% δήλωσε πως θα ήθελε μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια να δεσμευτεί σε έναν μακροχρόνιο δεσμό, εγκαταλείποντας την άστατη προσωπική ζωή.

Μπορεί λοιπόν οι άντρες να επιδιώκουν περισσότερες ερωτικές εμπειρίες, πριν δοθούν ολοκληρωτικά σε μια σχέση, συγκριτικά με τις γυναίκες, όμως δεν παύουν να αντιμετωπίζουν θετικά την ιδέα της δέσμευσης και μάλιστα να την αναζητούν κιόλας.

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση