κυτταρομεγαλοιος | αντιβιωση για ακροαστικα | βιοψια χειλους | εμβολη εντερου | βρογχικο ασθμα | πονος στο εντερο

Αποσύρεται η νιμεσουλίδη στη Φινλανδία. Αναμένεται η θέση του ΕΟΦΤην απόσυρση όλων των σκευασμάτων που περιέχουν την δραστική ουσία νιμεσουλίδη αποφάσισαν οι φινλανδικές αρχές, καθώς παρατηρήθηκε θανατηφόρο περιστατικό από βλάβη στο ήπαρ, που ενδεχομένως να σχετίζεται με τη λήψη νιμεσουλίδης. Επικοινωνήσαμε με την εταιρεία Boehringer Ingelheim που διαθέτει το γνωστό και ιδιαίτερα διαδεδομένο σκεύασμα Mesulid στη χώρα μας, όπως επίσης και με το Τμήμα Ενημέρωσης του Ελληνικού Οργανισμού Φαρμάκου (ΕΟΦ).

Από την εταιρεία αναφέρεται οτι δεν είναι ακόμα σαφές αν και κατά πόσο σχετίζεται το περιστατικό στη Φινλανδία με τη λήψη νιμεσουλίδης. Αναμένονται περισσότερα και ακριβέστερα στοιχεία για το ποιά ήταν τα συνοδά νοσήματα του ασθενούς που συνέβη το μοιραίο περιστατικό.

Αναμένεται σύντομα δελτίο τύπου του ΕΟΦ, που θα εξηγεί τις θέσεις του Ελληνικού Οργανισμού Φαρμάκων στο ζήτημα που ετέθη (το οποίο θα δημοσιεύσουμε άμεσα).

Η νιμεσουλίδη ανήκει στα μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη και χορηγείται συχνά για πόνους στις αρθρώσεις, φλεγμονές, πόνο πριν τις ημέρες της περιόδου στις γυναίκες, καθώς και ως αντιπυρετικό. Να σημειωθεί οτι η νιμεσουλίδη κυκλοφορεί πολλά χρόνια και στη χώρα μας, είναι πολυσυνταγογραφούμενο φάρμακο και η εμπειρία από τη χορήγησή του δίνει την εικόνα ενός αποτελεσματικού και ασφαλούς φαρμάκου. Είναι γνωστό ότι δεν υπάρχει φάρμακο χωρίς ανεπιθύμητες ενέργειες. Θα πρέπει λοιπόν να αναμένουμε τα επίσημα στοιχεία από τον ΕΟΦ, πριν εξάγουμε τα όποια συμπεράσματα.

Να σημειωθεί ακόμα οτι αντενδείκνυται η χορήγηση νιμεσουλίδης ανάμεσα στα άλλα, σε παιδιά και σε ασθενείς με ηπατική ανεπάρκεια.

Στην ακόλουθη διεύθυνση μπορείτε να δείτε βασικές πληροφορίες για την ουσία νιμεσουλίδη και τα περισσότερα σκευάσματα που την περιέχουν με τις εμπορικές τους ονομασίες.

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.