βασιλογιαννακοπουλος αντωνης | αιμαγγειωμα | φαντασιωσεις ανδρων | αναπνευστικος κορεσμος | εχινοκοκκος

Για έναν αντιρατσιστικό χάρτη της ΑυτοδιοίκησηςΠρωτοβουλία για τη διαμόρφωση ενός "αντιρατσιστικού χάρτη της Αυτοδιοίκησης" αναλαμβάνει η Κίνηση Πολιτών κατά του Ρατσισμού ενόψει των δημοτικών εκλογών. Αυτό ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας της Κίνησης και δημοτικός σύμβουλος Βύρωνα Πάνος Τριγάζης, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Ρατσισμού, στην κεντρική αίθουσα του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Οπως διευκρίνισε ο κ. Τριγάζης η πρωτοβουλία στρέφεται προς τους υποψηφίους νομάρχες και δημάρχους των μεγάλων πόλεων και έχει δύο σκέλη: το πρώτο αφορά ένα πλαίσιο αρχών και κανόνων συμπεριφοράς σχετικό με τους μετανάστες, μέσα στο οποίο πρέπει να κινηθούν προεκλογικά όλες οι παρατάξεις.

Το δεύτερο, είναι η ανάληψη δεσμεύσεων στα προγράμματά τους για θετικές δράσεις στο κοινωνικό, πολιτιστικό και εκπαιδευτικό επίπεδο. Για το σκοπό αυτό συνέχισε ο κ. Τριγάζης μπορεί να αξιοποιηθεί η εμπειρία από τη διαμόρφωση του Χάρτη των Ευρωπαϊκών Πολιτικών Κομμάτων για μια μη ρατσιστική κοινωνία που ξεκίνησε το '97 και ολοκληρώθηκε με επιτυχία το '98 στην Ουτρέχτη.

Υπογράμμισε ότι είναι πλέον αναγκαιότητα η εξάλειψη της ξενοφοβίας με κύριο μέτωπο στον αγώνα αυτό την προστασία των δικαιωμάτων των μεταναστών. Και η Τοπική Αυτοδιοίκηση ως θεσμός βαθιά δημοκρατικός και πλησιέστερος στον πολίτη πρέπει να έχει αυτά τα ζητήματα ανάμεσα στις προτεραιότητές της.

Νωρίτερα χαιρετισμό στην εκδήλωση και αναφορά στα δέκα χρόνια δράσης της Κίνησης έκανε ο επίτιμος πρόεδρός της πρώην πρύτανης και υπουργός Δικαιοσύνης κ. Μ. Σταθόπουλος.

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.