Για έναν αντιρατσιστικό χάρτη της Αυτοδιοίκησης

Πρωτοβουλία για τη διαμόρφωση ενός “αντιρατσιστικού χάρτη της Αυτοδιοίκησης” αναλαμβάνει η Κίνηση Πολιτών κατά του Ρατσισμού ενόψει των δημοτικών εκλογών. Αυτό ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας της Κίνησης και δημοτικός σύμβουλος Βύρωνα Πάνος Τριγάζης, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας κατά του Ρατσισμού, στην κεντρική αίθουσα του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Οπως διευκρίνισε ο κ. Τριγάζης η πρωτοβουλία στρέφεται προς τους υποψηφίους νομάρχες και δημάρχους των μεγάλων πόλεων και έχει δύο σκέλη: το πρώτο αφορά ένα πλαίσιο αρχών και κανόνων συμπεριφοράς σχετικό με τους μετανάστες, μέσα στο οποίο πρέπει να κινηθούν προεκλογικά όλες οι παρατάξεις.

Το δεύτερο, είναι η ανάληψη δεσμεύσεων στα προγράμματά τους για θετικές δράσεις στο κοινωνικό, πολιτιστικό και εκπαιδευτικό επίπεδο. Για το σκοπό αυτό συνέχισε ο κ. Τριγάζης μπορεί να αξιοποιηθεί η εμπειρία από τη διαμόρφωση του Χάρτη των Ευρωπαϊκών Πολιτικών Κομμάτων για μια μη ρατσιστική κοινωνία που ξεκίνησε το ’97 και ολοκληρώθηκε με επιτυχία το ’98 στην Ουτρέχτη.

Υπογράμμισε ότι είναι πλέον αναγκαιότητα η εξάλειψη της ξενοφοβίας με κύριο μέτωπο στον αγώνα αυτό την προστασία των δικαιωμάτων των μεταναστών. Και η Τοπική Αυτοδιοίκηση ως θεσμός βαθιά δημοκρατικός και πλησιέστερος στον πολίτη πρέπει να έχει αυτά τα ζητήματα ανάμεσα στις προτεραιότητές της.

Νωρίτερα χαιρετισμό στην εκδήλωση και αναφορά στα δέκα χρόνια δράσης της Κίνησης έκανε ο επίτιμος πρόεδρός της πρώην πρύτανης και υπουργός Δικαιοσύνης κ. Μ. Σταθόπουλος.

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση