κροταφικη αρτηριτιδα | πως γινεται και ποση ωρα κραταει η ορθοσκοπηση | μπυρα και στομαχι

Υπογράψτε πριν φάτε παρακαλώΕστιατόρια στη Βρετανία υποχρεώνουν τους πελάτες, που παραγγέλνουν το κρέας τους μισοψημένο να ...υπογράφουν ένα ειδικό έντυπο, με το οποίο το εστιατόριο απαλλάσσεται από την ευθύνη, στην περίπτωση που ο πελάτης υποστεί τροφική δηλητηρίαση, σύμφωνα με δημοσίευμα της Βρετανικής εφημερίδας Sunday Times.

Η κατανάλωση πλημελώς ψημένου κρέατος αυξάνει τον κίνδυνο προσβολής από σαλμονέλα ή E.Coli, μικρόβια τα οποία ευθύνονται για τις περισσότερες τροφικές δηλητηριάσεις. Ο κίνδυνος είναι ακόμα μεγαλύτερος όταν πρόκειται για προϊόντα κιμά, όπως μπιφτέκι το οποίο στο κέντρο δεν είναι ψημένο.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα οι αλυσίδες εστιατορίων, Planet Hollywood, All Bar One και Shoeless Joe's, ετοιμάζουν μισοψημένα χάμπουργκερ, λουκάνικα ή πιάτα με κιμά, μόνο εάν ο πελάτης υπογράψει πρώτα το ανάλογο έντυπο, με το οποίο το εστιατόριο απαλλάσσεται από την ευθύνη πιθανής τροφικής δηλητηρίασης του πελάτη.

Το νέο αυτό μέτρο, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, οφείλεται στις οδηγίες αρμόδιου κυβερνητικού οργανισμού για την ασφάλεια των τροφίμων, όπου αναφέρεται ότι ο κιμάς και τα προϊόντα του πρέπει να σερβίρονται μόνο πολύ καλά ψημένα.

Το μέτρο αυτό δεν ισχύει για τις μπριζόλες ή τα φιλέτα, καθώς στην περίπτωση αυτή τα παθογόνα βακτήρια εντοπίζονται στην επιφάνεια του κρέατος και καταστρέφονται με το ψήσιμο.

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.