παθησεις του εντερου | αυξημενες τρανσαμινασες | ατροφικη ρινιτιδα συμπτωματα | ευερεθιστο εντερο

Η Αγκάθα Κρίστι ήξερε καλά από δηλητήριαΟι περιγραφές των φόνων με δηλητήριο, σε βιβλία της Αγκάθα Κρίστι είναι ιδιαίτερα λεπτομερείς και αληθοφανείς, σύμφωνα με την ανάλυση δύο επιστημόνων που μελέτησαν δύο περιπτώσεις δηλητηρίασης, σε αντίστοιχα βιβλία της πιο διάσημης συγγραφέα αστυνομικών μυθιστορημάτων.

Μάλιστα οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι οι περιγραφές της, μπορεί να συμπεριληφθούν και σε επιστημονικό εγχειρίδιο, καθώς σε μία περίπτωση δηλητηρίασης παιδιού το 1977, μία νοσοκόμα βοήθησε τους γιατρούς να αναγνωρίσουν τα συμπτώματα καθώς τα είχε διαβάσει σε μυθιστόρημα της Βρετανίδας συγγραφέα.

Ο Δρ. Benno Riesselmann και ο καθηγητής Volkmar Schneider μελέτησαν προσεκτικά τις περιγραφές των δηλητηριάσεων στο βιβλίο "The Pale Horse" όπου αναφέρεται δηλητηρίαση από θάλιο και στο βιβλίο "Three Act Tragedy" όπου ο δολοφόνος χρησιμοποίησε νικοτίνη για να προκαλέσει δηλητηρίαση.

Ο Δρ. Riesselmann, ο οποίος είναι τοξικολόγος στο Ινστιτούτο Ιατρικής Νομικής στο Βερολίνο υποστηρίζει ότι οι περιγραφές της Αγκάθα Κρίστι είναι τόσο ακριβείς όσο και αυτές που θα περιείχε ένα επιστημονικό βιβλίο.

Υποστηρίζει μάλιστα ότι οι γνώσεις της πιθανόν να προέρχονται από την εμπειρία που απέκτησε δουλεύοντας σε φαρμακείο στη Νοτιοδυτική Αγγλία, από το 1915 έως και το 1918.

Στα 66 αστυνομικά μυθιστορήματα που έχει γράψει η Αγκάθα Κρίστι, αναφέρονται περισσότερες από 40 περιπτώσεις δηλητηριάσεων, με πρώτη τη δηλητηρίαση που αναφέρεται στο "The Mysterious Affair at Styles", που έγραψε το 1920, όπου και πρωτοεμφανίστηκε ο Βέλγος ντετέκτιβ Ηρακλής Πουαρό.

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.