Οι Ιάπωνες δεν συμπαθούν τα οικιακά

Σε κανέναν δεν αρέσουν οι ανιαρές καθημερινές οικιακές εργασίες και οι άνδρες στην Ιαπωνία συγκαταλέγονται ανάμεσα σε αυτούς που με τον πιο εύσχημο και επιτήδειο τρόπο τις αποφεύγουν, σύμφωνα με μελέτη που έγινε από το Ινστιτούτο Κοινωνικής Ερευνας του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν.

Η μελέτη, θέμα της οποίας είναι πώς άνδρες και γυναίκες σε επτά χώρες δαπανούν το χρόνο τους, αποκαλύπτει ότι οι Ιάπωνες περνούν μόλις το 1/4 του χρόνου που δαπανούν οι αμερικανοί για τις δουλειές του σπιτιού και μόλις το 1/6 του χρόνου που αφιερώνουν οι άνδρες στη Σουηδία για τη φροντίδα του χώρου όπου ζουν.

Δηλαδή, οι Ιάπωνες ξοδεύουν μόνο τέσσερις ώρες την εβδομάδα για μαγείρεμα, καθάρισμα και άλλες οικιακές εργασίες και οι Αμερικανοί αφιερώνουν 16 ώρες από τον ελεύθερο χρόνο τους για τα καθήκοντα αυτά.

Παρότι σήμερα οι Αμερικανοί έχουν αυξήσει το χρόνο που αφιερώνουν για το σπίτι από 12 ώρες που ήταν 1965, δεν μπορούν να φτάσουν τους Σουηδούς που περνούν 24 ώρες την εβδομάδας μαγειρεύοντας, πλένοντας και μαστορεύοντας στο σπίτι τους.

Οσον αφορά τις γυναίκες: οι Αμερικανίδες δαπανούν περίπου 27 ώρες για οικιακές εργασίες την εβδομάδα, οι Ιαπωνέζες 29 ώρες και οι Σουηδέζες 33 ώρες.

Η μελέτη βασίστηκε σε στοιχεία από αντιπροσωπευτικά δείγματα ερωτηθέντων από τον Καναδά, τη Ρωσία, τη Φινλανδία, την Ουγγαρία, τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Σουηδία και την Ιαπωνία.

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση