γενικη αιματος | περιτοναϊκή κοιλότητα | πως αντιμετωπιζονται τα ακροαστικα | υπερκοπωση στο γυμναστηριο

Οι Ιάπωνες δεν συμπαθούν τα οικιακάΣε κανέναν δεν αρέσουν οι ανιαρές καθημερινές οικιακές εργασίες και οι άνδρες στην Ιαπωνία συγκαταλέγονται ανάμεσα σε αυτούς που με τον πιο εύσχημο και επιτήδειο τρόπο τις αποφεύγουν, σύμφωνα με μελέτη που έγινε από το Ινστιτούτο Κοινωνικής Ερευνας του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν.

Η μελέτη, θέμα της οποίας είναι πώς άνδρες και γυναίκες σε επτά χώρες δαπανούν το χρόνο τους, αποκαλύπτει ότι οι Ιάπωνες περνούν μόλις το 1/4 του χρόνου που δαπανούν οι αμερικανοί για τις δουλειές του σπιτιού και μόλις το 1/6 του χρόνου που αφιερώνουν οι άνδρες στη Σουηδία για τη φροντίδα του χώρου όπου ζουν.

Δηλαδή, οι Ιάπωνες ξοδεύουν μόνο τέσσερις ώρες την εβδομάδα για μαγείρεμα, καθάρισμα και άλλες οικιακές εργασίες και οι Αμερικανοί αφιερώνουν 16 ώρες από τον ελεύθερο χρόνο τους για τα καθήκοντα αυτά.

Παρότι σήμερα οι Αμερικανοί έχουν αυξήσει το χρόνο που αφιερώνουν για το σπίτι από 12 ώρες που ήταν 1965, δεν μπορούν να φτάσουν τους Σουηδούς που περνούν 24 ώρες την εβδομάδας μαγειρεύοντας, πλένοντας και μαστορεύοντας στο σπίτι τους.

Οσον αφορά τις γυναίκες: οι Αμερικανίδες δαπανούν περίπου 27 ώρες για οικιακές εργασίες την εβδομάδα, οι Ιαπωνέζες 29 ώρες και οι Σουηδέζες 33 ώρες.

Η μελέτη βασίστηκε σε στοιχεία από αντιπροσωπευτικά δείγματα ερωτηθέντων από τον Καναδά, τη Ρωσία, τη Φινλανδία, την Ουγγαρία, τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Σουηδία και την Ιαπωνία.

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.