φλεγμονή εντέρου | πολυποδες στομαχου συμπτωματα | ώμο ραχιαίοι | στρυχνίνη | χαπια εκτρωσης κοστος

Ισχυρή αντιμυκητιασική ουσία διαθέτει το σάλιοΜία ουσία η οποία βρίσκεται στο σάλιο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την παραγωγή νέων φαρμάκων για την αντιμετώπιση μυκητιάσεων, σύμφωνα με έρευνα επιστημόνων από το Buffalo School of Dental Medicine στη Νέα Υόρκη.

Ο Δρ. Libuse Bobek, ο οποίος διεξήγαγε τη μελέτη υποστηρίζει ότι υπάρχει αυξημένη ανάγκη για αντιμικροβιακούς παράγοντες και κυρίως για αντιμυκητιασικά φάρμακα.

Ο αριθμός των αντιμυκητιασικών φαρμάκων είναι περιορισμένος, με αποτέλεσμα η εκτεταμένη χρήση τους να έχει οδηγήσει στην ανάπτυξη ανθεκτικών στελεχών.

Το πρόβλημα με τις μυκητιασικές λοιμώξεις αφορά κυρίως ασθενείς με ανοσοκαταστολή, ασθενείς με HIV/AIDS, ασθενείς που έχουν υποβληθεί σε μεταμόσχευση οργάνου και ασθενείς που κάνουν χημειοθεραπεία.

Οι επιστήμονες αναφέρουν ότι η ουσία είναι ιδιαίτερα δραστική σε πολύ μικρές συγκεντρώσεις, με χαμηλή μάλιστα τοξικότητα για τα υγιή κύτταρα.

Η συγκεκριμένη ουσία από το σάλιο, σε εργαστηριακά πειράματα φάνηκε να είναι αποτελεσματική στην καταπολέμηση μυκητιάσεων όπως η καντιτίαση, η κρυπτοκόκκωση και ασπεργίλλωση (candidiasis, cryptococcosis and aspergillosis), που μπορεί να απειλήσουν τη ζωή ενός ανοσοκατεσταλμένου ατόμου.

Επιπλέον αποδείχθηκε αποτελεσματική και στην καταπολέμηση βακτηρίων όπως το E.coli το οποίο προκαλεί σοβαρές λοιμώξεις του γαστρεντερικού, ο P. gingivalis και ο S. mutans.

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.