Δε δέχτηκαν σκληρότερο νόμο για τις αμβλώσεις οι Ιρλανδοί

Οι Ιρλανδοί απέρριψαν την πρόταση της κυβέρνησης για σκλήρυνση της νομοθεσίας κατά των αμβλώσεων στη χώρα, σύμφωνα με τα επίσημα τελικά αποτελέσματα του σχετικού δημοψηφίσματος, τα οποία δόθηκαν στη δημοσιότητα.

Το 50,42% των Ιρλανδών ψήφισε κατά της σκλήρυνσης της νομοθεσίας αυτής έναντι ποσοστού 49,58% που ψήφισε υπέρ, στο δημοψήφισμα που διεξήχθη χθες Τετάρτη, και στο οποίο έλαβε μέρος το 42,89% των Ιρλανδών ψηφοφόρων. Το τελικό αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος κρίθηκε από μόλις 10.556 ψήφους.

Το δημοψήφισμα αυτό αποσκοπούσε κυρίως στην επέκταση της απαγόρευσης της εκούσιας διακοπής της εγκυμοσύνης, η οποία ισχύει από το 1861, και στις γυναίκες που παρουσιάζουν τάσεις αυτοκτονίας.

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ιρλανδίας είχε αποφανθεί το 1992 ότι οι γυναίκες που παρουσιάζουν τάσεις αυτοκτονίας μπορούν να ενταχθούν στην κατηγορία των γυναικών που διατρέχουν κίνδυνο θανάτου.

Βάσει της ιρλανδικής νομοθεσίας κατά των αμβλώσεων, μόνον οι γυναίκες που διατρέχουν κίνδυνο να πεθάνουν μπορούν να πραγματοποιήσουν άμβλωση και εξαιρούνται της νομοθεσίας που απαγορεύει την εκούσια διακοπή της εγκυμοσύνης.

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση