Ναι στη συνέχιση της θητείας του διοικητή του ΙΚΑ από την Βουλή

Υπέρ του επαναδιορισμού του κ. Μιλτιάδη Νεκτάριου στη θέση του διοικητή του ΙΚΑ τάχθηκε η πλειοψηφία των μελών της επιτροπής Δημοσίων Επιχειρήσεων, Τραπεζών και Οργανισμών Κοινής Ωφελείας της Βουλής. Υπέρ του επαναδιορισμού του κ. Νεκτάριου τάχθηκαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, κατά οι βουλευτές της ΝΔ και του ΣΥΝ ενώ απουσίαζε ο βουλευτής του ΚΚΕ Π. Κοσιώνης.

Αναφερόμενος στα σημαντικότερα έργα του ΙΚΑ κατά το διάστημα 1999 -2001, ο κ. Νεκτάριος είπε ότι οι ουρές αναμονής στις μονάδες υγείας θα εξαφανιστούν σύντομα, καθώς το ηλεκτρονικό σύστημα τηλεφωνικών ραντεβού – 184 θα έχει καλύψει όλη τη χώρα μέχρι το τέλος του έτους. Ήδη, έχει αναπτυχθεί σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα και μέχρι στιγμής έχουν κλειστεί 2,8 εκ. ραντεβού είπε ο κ. Νεκτάριος.

Ο διοικητής του ΙΚΑ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα του ιδρύματος και στο Κέντρο Επεξεργασίας των Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων, τα οποία επιτρέπουν -μεταξύ άλλων- την κατάργηση των ενσήμων και την παροχή σύνταξης σε ένα μήνα.

Έως το καλοκαίρι, θα έχουμε απεμπλακεί από τις συσωρευμένες αιτήσεις, και μετά, οι συντάξεις θα δίδονται σε ένα μήνα, πλην αυτών που σχετίζονται με διαδοχική ασφάλιση είπε ο κ. Νεκτάριος.

Από τη μηχανοργάνωση του ΙΚΑ και την αντιμετώπιση της εισφοροδιαφυγής, αναμένουμε μέσα στην επόμενη διετία έσοδα 300 δις δρχ κατ’ έτος πρόσθεσε ο κ. Νεκτάριος ενώ – ως ένα ακόμα δείγμα των ωφελειών της μηχανοργάνωσης – ανέφερε ότι οι 4,5 εκατομμύρια ασφαλισμένοι του ΙΚΑ θα παραλάβουν στο σπίτι τους ή στο χώρο εργασίας τους, το επόμενο αυτοκόλλητο σήμα για την ανανέωση του βιβλιαρίου ασθενείας τους και δεν θα χρειαστεί να μεταβούν στα καταστήματα του ΙΚΑ.

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση