αντιβιωση και γιαουρτι | ηπια πνευμονια | πόνος στο στομάχι το βραδυ | ουρα χρωματος κονιακ | ρευματικος πυρετος

Κι άλλο αίμα, αυτό των αιμοδοτών, χάθηκε μετά την 11η ΣεπτέμβρηΜεγάλες ποσότητες αίματος, από αυτές που συγκεντρώθηκαν στις ΗΠΑ, μετά την 11η Σεπτεμβρίου, έμειναν ανεκμετάλλευτες, κάτι που καταδεικνύει ότι η στρατηγική έκκλησης για συγκέντρωση αίματος, μετά από ανάλογα περιστατικά έκτακτης ανάγκης, είναι λανθασμένη, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύεται στο τελευταίο τεύχος του έγκριτου επιστημονικού περιοδικού New England Journal of Medicine.

Σύμφωνα με τη έρευνα, λιγότερες από 300 μονάδες αίματος χρησιμοποιήθηκαν για τα θύματα της 11ης Σεπτεμβρίου στη Νέα Υόρκη και την Ουάσινγκτον, ενώ οι μονάδες που συγκεντρώθηκαν στη συνέχεια ξεπέρασαν τις 475.000.

Ο Αμερικανικός Ερυθρός Σταυρός χρειάστηκε να απορρίψει το 17% των αποθεμάτων του, καθώς παρέμεινε αχρησιμοποίητο για περισσότερο από 42 ημέρες.

Σύμφωνα με το άρθρο, οι οργανισμοί οι οποίοι έκαναν δημόσια έκκληση για συγκέντρωση αίματος, μετά τα τρομοκρατικά χτυπήματα, παραπλάνησαν τους δωρητές αίματος, καθώς δεν τους είπαν ότι οι τακτικές δωρεές αίματος, είναι αυτές που σώζουν ζωές, σε ανάλογα περιστατικά και όχι οι δωρεές που γίνονται αμέσως μετά από ένα έκτακτο συμβάν λόγω συγκινησιακής φόρτισης.

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2019 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.