2002: Ετος απόδημης Ελληνίδας

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Ιωάννης Μαγκριώτης συμμετείχε σε ενημερωτική συνάντηση-εκδήλωση αφιερωμένη στην Ομογενή Ελληνίδα, που διοργάνωσαν το Υπουργείο Εξωτερικών και η Γενική Γραμματεία Ισότητας (ΥΠΕΣΔΔΑ), στο αμφιθέατρο “Γιάννος Κρανιδιώτης” του Υπουργείου Εξωτερικών.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με αφορμή πρόταση της Δ’ Συνέλευσης του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ) και τη σύμφωνη απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών κ. Σκανδαλίδη, να ανακηρυχθεί το 2002 έτος “Απόδημης Ελληνίδας”.

Εκτός του Υφυπουργού Εξωτερικών μίλησαν ο πρόεδρος του ΣΑΕ κ. Ανδρέας ’θενς, η πρόεδρος του Δικτύου Αποδήμων Ελληνίδων κ. ’ννα Κοντούλη και η Γενική Γραμματέας Ισότητας κ. Έφη Μπέκου.

Ο κ. Μαγκριώτης στην ομιλία του μεταξύ άλλων τόνισε ότι η ελληνίδα της διασποράς, η κόρη, η σύζυγος, η μητέρα, η γιαγιά, αποτελεί τον πιο σταθερό κρίκο της συνέχεια της ελληνικής οικογένειας της διασποράς, καθώς είναι αυτή που συνέβαλε, κάτω από δύσκολες συνθήκες, στη διατήρηση της ελληνικότητας των ελλήνων της ομογένειας.

Ο Πρόεδρος του ΣΑΕ κ. Ανδρέας ’θενς σημείωσε ότι από την αρχή το προεδρείο υποστήριξε αυτή την πρόταση με μεγάλο ενθουσιασμό, γιατί από τις γυναίκες έχουμε μάθει την αγάπη κι από αυτές έχουμε μάθει την ειρήνη.

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση