ηπατικη ανεπαρκεια χρονος ζωης σκυλου | thetapeia leixinas | εκκολπώματα εντερου

Ζυμομύκητας αποκαλύπτει μυστικά της καρκινογένεσηςΗ αποκρυπτογράφηση του γονιδιώματος ενός ζυμομύκητα με την ονομασία schizosaccharomyces pombe, μπορεί να οδηγήσει σύμφωνα με τους επιστήμονες στην καλύτερη κατανόηση των μηχανισμών της καρκινογένεσης, και στην εύρεση πιο αποτελεσματικών θεραπειών.

Πρόκειται για έναν μύκητα, ο οποίος βρίσκεται στην Αφρική στη φλούδα της μπανάνας και χρησιμοποιείται για τη κατασκευή μπύρας. Η μελέτη και η αποκωδικοποίηση του γονιδιώματος του μικροοργανισμού αυτού έδειξε ότι 50 γονίδια του είναι παρόμοια με γονίδια που ενοχοποιούνται για την εμφάνιση καρκίνου, αλλά και άλλων ασθενειών όπως η ινοκυστική νόσος στον άνθρωπο.

Οπως επισημαίνει ο καθηγητής Gordon McVie του Cancer Research UK, η μελέτη της δράσης των γονιδίων αυτών σε μικροοργανισμούς όπως οι μύκητες, είναι πολύ πιο εύκολη απ’ ότι στα ανθρώπινα κύτταρα, με αποτέλεσμα η αποκωδικοποίηση της αλληλουχίας του DNA τους, να αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση σε αυτή την προσπάθεια.

Οι μύκητες θεωρούνται ανώτερες μορφές ζωής από τα μικρόβια και μέχρι σήμερα έχει αποκρυπτογραφηθεί το γονιδίωμα μόνο έξι εξ’ αυτών. Για τον schizosaccharomyces pombe συνεργάστηκαν δύο ερευνητικές ομάδες, η μία από το Cancer Research UK και η άλλη από το Sanger Centre Institute και τα αποτελέσματα της έρευνας τους δημοσιεύονται στο περιοδικό Nature.

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.