ειλεος για δευτερη φορα | priorix | νηματιο καρδια αρυθμιες | πονος στο εντερο

Αιθέρια έλαια εναντίον μικροβίωνΔύο αιθέρια έλαια, που προέρχονται από τον ευκάλυπτο και το teatree, φαίνεται να είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικά στην αντιμετώπιση μολύνσεων από στελέχη του μικροβίου Staphylococcus aureus, τα οποία είναι ανθεκτικά σε διάφορα αντιβιοτικά, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας που παρουσιάστηκε στο 69ο ετήσιο συνέδριο τη; Αμερικανικής Ακαδημίας των Χειρούργων Ορθοπαιδικών.

Ο Δρ. Eugene Sherry χειρουργός ορθοπαιδικός από το πανεπιστήμιο του Σίδνεϋ στην Αυστραλία και ο Δρ. Patrick H. Warnke, επίσης χειρουργός ορθοπαιδικός από το πανεπιστήμιο του Kiel στη Γερμανία, χρησιμοποίησαν ένα μίγμα από τα δύο αιθέρια έλαια για τη θεραπεία μολυσμένων πληγών από Staphylococcus aureus, σε 25 ασθενείς, με μία επάλειψη ημερησίως για μερικούς μήνες.

Εικοσι δύο από τις μολυσμένες πληγές θεραπεύθηκαν πλήρως. Οι 19 από αυτούς τους ασθενείς είχαν πλήρη ίαση χωρίς τη χρήση αντιβιοτικών, η οποία χρησιμοποιήθηκε συμπληρωματικά μόνο σε τρεις ασθενείς.

Επιπλέον 10 από τους ασθενείς ήταν διαβητικοί, γεγονός που έκανε δυσκολότερη την επούλωση των πληγών.

Οι δύο γιατροί είχαν ξεκινήσει παλαιότερα παράλληλες έρευνες για τη δράση των αιθέριων έλαιων στη θεραπεία μολύνσεων από Staphylococcus aureus, με αποτέλεσμα να αποφασίσουν να διεξάγουν μία κοινή έρευνα.

Επιπλέον οι δύο ορθοπαιδικοί μελετούν τώρα στο εργαστήριο τη δράση του μίγματος από τα δύο αιθέρια έλαια, σε μορφή αεροζόλ, στην αντιμετώπιση της φυματίωσης. Ηδη αναφέρουν ότι κατάφεραν να εξουδετερώσουν το μικρόβιο της φυματίωσης μέσα σε 40 λεπτά, κάτι που δεν μπορεί να κάνει κανένα αντιβιοτικό.

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.