Copycat: Η πρώτη κλωνοποιημένη γάτα

Το πρώτο κλωνοποιημένο κατοικίδιο ζώο είναι γεγονός, σύμφωνα με δημοσίευμα της Αμερικανικής εφημερίδας Wall Street Journal, στο οποίο αναφέρεται ότι επιστήμονες κλωνοποίησαν μία γάτα, που ονομάστηκε Cc (Copycat), στα πλαίσια του ερευνητικού προγράμματος Τexas A&M University research.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, δεν πρόκειται να γίνει επίσημη ανακοίνωση από τους επιστήμονες του προγράμματος πριν επιβεβαιωθεί ότι η κλωνοποιημένη γάτα είναι υγιής και γενετικά όμοια με τη γάτα της οποίας τα κύτταρα χρησιμοποιήθηκαν για την κλωνοποίηση.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα κλωνοποίησης κατοικίδιων χρηματοδοτήθηκε από τον 81χρονο John Sperling, ο οποίος δημιούργησε την εταιρία Genetic Savings & Clone Inc.

Ο John Sperling υποστηρίζει ότι μπορεί να προσφέρει στα εύπορα άτομα τη δυνατότητα αντικατάστασης του αγαπημένου τους κατοικίδιου με ένα γενετικά όμοιο και επιπλέον την κλωνοποίηση ζώων που είναι απαραίτητα για την κοινωνία, όπως για παράδειγμα σκυλιά των ομάδων διάσωσης.

Ηδη υπάρχουν κάτοχοι κατοικίδιων που πληρώνουν κάποια εταιρία για την αποθήκευση κυττάρων των αγαπημένων συντρόφων τους (σκύλου ή γάτας) για πιθανή μελλοντική κλωνοποίηση.

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση