ΕΦΕΤ: Δεν κινδυνεύουμε από τα Βελγικά κοτόπουλα

Δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας για την ελληνική αγορά, σε ό,τι αφορά το νέο πρόβλημα που προέκυψε με την ανεύρεση διοξίνης σε κοτόπουλα στο Βελγίο, αναφέρει o Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) σε σχετικό δελτίο τύπου που απέστειλε στο Care.

Ο ΕΦΕΤ αναφέρει ότι πρόκειται για πρόβλημα οριοθετημένο στη Βελγική αγορά και βρίσκεται υπό έλεγχο, ενώ προσθέτει ότι οι επιχειρηματικές μονάδες που δραστηριοποιούνται στη χώρας μας και αναφέρθηκαν ως εισαγωγείς από το Βέλγιο, δεν πραγματοποιούν τέτοιου τύπου εισαγωγές και διαθέτουν ή κοτόπουλα αποκλειστικά Ελληνικής εκτροφής ή εισαγόμενα από άλλες χώρες της Ε.Ε. (εκτός Βελγίου).

Σύμφωνα με επείγουσα ενημέρωση των Βελγικών αρχών, το σύστημα επιτήρησης ρυπαντών εντόπισε περιορισμένης έκτασης μόλυνση ζωοτροφής, που προοριζόταν για κοτόπουλα με διοξίνη (PCB’s : πολυχλωριωμένα διφαινύλια).

Το πρόβλημα εντοπίστηκε σε συγκεκριμένη επιχειρηματική μονάδα παραγωγής ζωοτροφών ενώ δεσμεύτηκε μεγάλος αριθμός πουλερικών και πραγματοποιήθηκαν εργαστηριακοί έλεγχοι στις ύποπτες παρτίδες.

“Από τα αποτελέσματα των μέχρι στιγμής ερευνών δεν προκύπτει κανένα στοιχεία εξαγωγής ή κυκλοφορίας, στο εσωτερικό της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ύποπτων παρτίδων κοτόπουλων ή παραγώγων τους” διαβεβαιώνουν οι Βελγικές αρχές. Ολες οι ύποπτες παρτίδες κοτόπουλων ή παραγώγων τους αποσύρθηκαν από τη Βελγική αγορά.

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση