πνευμονια απο μυκοπλασμα ιδιαιτερα χαρακτηριστικά | ti perilambanei ena check up | παθησεις καρδιας

Από τι πέθανε ο βασιλιάς ΗρώδηςΧρόνια πάθηση των νεφρών και μία σπάνια λοίμωξη των γεννητικών οργάνων, με την ονομασία γάγγραινα του Fournier, ήταν οι αιτίες θανάτου του βασιλιά Ηρώδη, σύμφωνα με τον καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον, κ. Jan Hirschmann.

Τα συμπτώματα που είχε ο Ηρώδης λίγο πριν πεθάνει σε ηλικία 69 ετών, σύμφωνα με γραπτά κείμενα της εποχής, ήταν έντονος κνησμός, επώδυνες γαστρεντερολογικές διαταραχές, δύσπνοια, σπασμοί των άκρων και γάγγραινα των γεννητικών οργάνων.

Μέχρι σήμερα θεωρείτο ότι ο Ηρώδης, ο οποίος έμεινε στην ιστορία από την σφαγή των νηπίων την οποία διέταξε προκειμένου να εξοντωθεί ο νεογέννητος Ιησούς, πέθανε από επιπλοκές της γονόρροιας από την οποία πιστεύεται ότι έπασχε.

Ο κ. Hirschmann, εξέτασε κατ΄ αρχήν ποιες παθήσεις χαρακτηρίζονται από κνησμό και αφού απέκλεισε κάποια πάθηση του ήπατος και το Hodgkin, κατέληξε ότι η πιο πιθανή αιτία ήταν η χρόνια πάθηση των νεφρών, η οποία όμως δεν εξηγούσε την γάγγραινα των γεννητικών οργάνων, την οποία απέδωσε στη γάγγραινα του Fournier.

Τα παραπάνω ανακοινώθηκαν στο ετήσιο συνέδριο ιστορικής Κλινικής Παθολογίας, όπου κάθε χρόνο εξετάζονται οι αιτίες θανάτου γνωστών ιστορικών προσωπικοτήτων, με βάση τα συμπτώματα που περιγράφονται σε ιστορικά κείμενα.

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.