ιογενείς λοιμώξεις | καρδιακές αρρυθμίες | εντερικη αποφραξη συμπτωματα | η αθληση της καρδιας | υπερεμεση

Τοξική ουσία σε αυγά της ΒρετανίαςΠερισσότερα από 750.000 αυγά που καταναλώνονται καθημερινά στην Μ. Βρετανία, περιέχουν υπολείμματα μίας τοξικής ουσίας η οποία χρησιμοποιείται ευρέως στην πτηνοτροφία, σύμφωνα με έκθεση της Βρετανικής οργάνωσης Soil Association. Η Βρετανική οργάνωση, η οποία ελέγχει και οργανώνει την παραγωγή και την πιστοποίηση των βιολογικών προϊόντων, κάνει έκκληση για άμεση απαγόρευση της ουσίας lasalocid, η οποία ανιχνεύεται στο 2,6% της παραγωγής των αυγών.

To θέμα πρόκειται να συζητηθεί από τον αρμόδιο Βρετανικό φορέα για τα τρόφιμα, Food Standards Agency, σε συνάντηση όπου θα παραβρεθούν 100 οργανισμοί.

Η χημική ουσία Lasalocid, είναι ιδιαίτερα τοξική ακόμα και σε πολύ μικρές ποσότητες. Αυτό έχει φανεί τόσο από πειράματα σε ζώα όσο και από πειράματα σε ανθρώπινο καρδιακό μυ που είχαν γίνει το 1974.

Οσον αφορά τον έλεγχο από τις αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους, που πραγματοποιείται για τα υπολείμματα της ουσίας αυτής, είναι ελλιπής αφού γίνεται ανάλυση μόνο σε ένα στα 18 εκατομμύρια αυγά.

Οι καταναλωτές προστατεύονται από τα υπολείμματα των φαρμάκων και των ουσιών ποου χρησιμοποιούνται στην κτηνοτροφία, από τα ανώτατα επιτρεπτά όρια που έχει καθορίσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Ωστόσο η Lasalocid έχει ταξινομηθεί σαν πρόσθετο τροφής (ζωοτροφής), με αποτέλεσμα να μην έχουν καθοριστεί ανώτατα επιτρεπτά όρια για τη συγκεκριμένη ουσία.

Η ουσία lasalocid δίνεται στα πουλερικά, μέσω της διατροφής, σε καθημερινή βάση για την πρόληψη της κοκκιδίωσης, μία μεταδοτική ασθένεια που πλήττει τα πουλερικά (κοτόπουλα και γαλοπούλες) και είναι ιδιαίτερα μεταδοτική στο περιβάλλον του πτηνοτροφείου, όπου κυριαρχούν θερμές και υγρές συνθήκες.

Η lasalocid δε δίνεται με ειδική συνταγογράφηση από κτηνίατρο αλλά πωλείται σαν πρόσθετο ζωοτροφής από φαρμακευτικές εταιρίες και εταιρίες παραγωγής και πώλησης ζωοτροφών.

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.