Νορβηγός υπουργός παντρεύτηκε τον σύντροφό του

O υπουργός Οικονομικών στην κεντρο-δεξιά κυβέρνηση της Νορβηγίας κ. Περ-Κρίστιαν Φος, έκανε το μεγάλο βήμα υπέρ των δικαιωμάτων των ομοφυλόφιλων και έγινε ο πρώτος υπουργός στη χώρα του που παντρεύτηκε τον επί χρόνια σύντροφό του.

Ο κ. Φος, 52 ετών και επί χρόνια βουλευτής του Συντηρητικού Κόμματος επιβεβαίωσε ότι επισημοποίησε τη σχέση του με τον κ. Γιαν Ερικ Κνάρμπακ, διευθυντικό στέλεχος του νορβηγικού ομίλου Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης Schibsted ASA. Πριν την επισημοποίηση της σχέσης τους, ο κ. Φος και ο κ. Κνάρμπακ συμβίωναν για πολύ καιρό σε διαμέρισμα στο αριστοκρατικό προάστιο Φρόγκνερ του Οσλο.

Η Νορβηγία είναι η δεύτερη χώρα στο κόσμο μετά τη γειτονική της Δανία που από το 1993 επιτρέπει σε ομοφυλόφιλους να προχωρούν στην επισημοποίηση του δεσμού τους, αντιμετωπίζοντάς τους σχεδόν ισότιμα με τα έγγαμα ετερόφυλα ζευγάρια.

Χριστιανικοί κύκλοι και ορισμένοι επίσκοποι της επίσημης Λουθηρανικής Εκκλησίας η οποία απαγορεύει σε ομοφυλόφιλους να γίνουν κληρικοί, αντιτίθενται ακόμη στη σχετική νομοθεσία.

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση