αντιβιωση για ιωση | νοσοσ αδαμαντιαδη behcet-συμπτωματα | πνευμονικό απόστημα θεραπεία

Το λαχείο της ...ευτυχίαςΤο χρήμα μπορεί να μη φέρνει την ευτυχία αλλά φαίνεται να αποτελεί το καλύτερο υποκατάστατο της, σύμφωνα με Βρετανούς επιστήμονες οι οποίοι υποστηρίζουν, σε έρευνά τους, ότι ακόμα και το ποσό των 1000 λιρών (περίπου 1600 ευρώ) είναι αρκετό για να αλλάξει τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε τη ζωή.

Ωστόσο οι επιστήμονες από το πανεπιστήμιο του Γουόρικ υποστηρίζουν επίσης ότι μεγάλα ποσά, όπως για παράδειγμα ένα εκατομμύριο λίρες Αγγλίας (περίπου 1.6 εκ. ευρώ), δεν φέρουν τη μακροχρόνια ευτυχία που προσφέρει ένας καλός γάμος και η καλή υγεία.

Οι καθηγητές Αντριου Όσβαλντ και Τζόναθαν Γκάρντνερ παρακολούθησαν κατά την τελευταία δεκαετία 9.000 οικογένειες για να μελετήσουν αν υφίσταται κάποια σχέση ανάμεσα στα απροσδόκητα κέρδη (πχ από λαχείο ή το λόττο) και την ευτυχία.

Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας, κάποιοι άνθρωποι κέρδισαν διάφορα ποσά, από μερικές εκατοντάδες μέχρι και μερικές χιλιάδες λίρες, κάτι που βοήθησε τους επιστήμονες να μελετήσουν την επίδραση του απρόσμενου κέρδους.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι υφίσταται μία πολύ ισχυρή σχέση ανάμεσα στα μετρητά που κερδίζει κανείς απροσδόκητα και στη μεγαλύτερη ευχαρίστηση και καλύτερη ψυχική υγεία του τον επόμενο χρόνο.

Φυσικά όσο μεγαλύτερα είναι τα κέρδη τόσο καλυτερεύει η ψυχική διάθεση, υποστηρίζουν οι Βρετανοί επιστήμονες.

Τα αποτελέσματα έδειξαν επίσης ότι οι γυναίκες γίνονται πιο ευτυχισμένες από τους άνδρες κερδίζοντας χρήματα απρόσμενα, ενώ παρουσιάστηκαν και διαφορές ανάμεσα στις ηλικιακές ομάδες, με τους τριαντάρηδες να αποτελούν την ηλικιακή ομάδα που ικανοποιείται λιγότερο από το απρόσμενο κέρδος.

Μάλιστα ο καθηγητής Οσβαλντ υποστηρίζει ότι η γραφική παράσταση της ευτυχίας έχει σχήμα U. Ο άνθρωπος ξεκινά τη ζωή ευτυχισμένος, στη συνέχεια ακολουθεί μία πτώση που φτάνει στο μέγιστο στις αρχές της τρίτης δεκαετίας της ζωής και στη συνέχεια επακολουθεί αύξηση του αισθήματος της ευτυχίας που ολοκληρώνεται γύρω στα εξήντα.

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.