Εκκληση να μην εκτελεστεί Νιγηριανή ένοχη προγαμιαίων σχέσεων

Εκκληση προς την κυβέρνηση της Νιγηρίας απευθύνει η ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς Γυναικών κ. Αννα Καραμάνου, προκειμένου να μην προχωρήσει στην εκτέλεση της Σαφίγια Τούνγκαρ-Τούτου, η οποία καταδικάστηκε σε θάνατο, από Ισλαμικό δικαστήριο της χώρας, με την κατηγορία των προγαμιαίων σχέσεων.

Η Νιγηριανή σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου που εφάρμοσε τον ισλαμικό νόμο “Σαρία”, θα εκτελεστεί με λιθοβολισμό το Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2002.

Η κ. Καραμάνου με επιστολή της προς τον πρέσβη της Νιγηρίας στην Ελλάδα, την οποία κοινοποιεί στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ κ. Ανάν, στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Πρόντι, στην πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Φοντέν και στην Υπατη Αρμοστή του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα κ. Ρόμπινσον, ζητά από την κυβέρνηση της Νιγηρίας να ματαιώσει την εκτέλεση της κ. Τούνγκαρ-Τούτου, επισημαίνοντας ότι η καταδίκη της σε θάνατο είναι απάνθρωπη, απαράδεκτη και μη ανεκτή σε οποιαδήποτε δημοκρατική κοινωνία.

Υπογραμμίζει ακόμα ότι η καταδίκη της Νιγηριανής σε θάνατο είναι αντίθετη με τις Διεθνείς Συνθήκες για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και ζητά από τον Νιγηριανό πρέσβη και την κυβέρνησή του να λάβει σοβαρά υπόψη όλες τις εκκλήσεις και τις διαμαρτυρίες που έχει προκαλέσει η θανατική καταδίκη.

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση