Υπνωτισμός για διαλεύκανση δολοφονίας ομογενή

Η αυστραλιανή αστυνομία σε μια ύστατη προσπάθειά της να εξιχνιάσει την δολοφονία του ομογενή επιχειρηματία κ. Χρήστου Σαρησταύρου, που διαπράχθηκε τον Οκτώβριο του 2000 στη Μελβούρνη, κατέφυγε στη μέθοδο του υπνωτισμού, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδα Herald Sun.

Παρουσία ψυχολόγου, εγκεκριμένου από την αστυνομία, η σύζυγος του θύματος, κ. Τ. Σαρησταύρου, υπνωτίστηκε με την ελπίδα ότι θα θυμόταν κάποιες σημαντικές λεπτομέρειες από τις τελευταίες στιγμές του άνδρα της και την ταυτότητα του δολοφόνου.

Η ίδια δήλωσε ότι της ήταν ιδιαίτερα δύσκολο να θυμηθεί λεπτομέρειες των τελευταίων κρίσιμων στιγμών, αλλά θα υπνωτιστεί εκ νέου για να βοηθήσει να βρεθεί ο δολοφόνος.

Ο αστυνομικός επιθεωρητής κ. Μπράϊαν Ριξ χαρακτήρισε την όλη διαδικασία ιδιαίτερα τραυματική για τη χήρα του θύματος και δήλωσε ότι η κ. Σαρησταύρου πρέπει να είναι σε καλή ψυχολογική κατάσταση προκειμένου να υποβληθεί σε υπνωτισμό.

Η αστυνομία στην Αυστραλία χρησιμοποιεί σπάνια και σε ιδιαίτερα σοβαρές περιπτώσεις τη μέθοδο του υπνωτισμού για να διαλευκάνει δολοφονίες.

Ο 44χρονος Χρήστος Σαρησταύρος, ιδρυτής της εταιρίας “Ποσειδών”, πυροβολήθηκε στο στήθος, σε χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων, λίγο μετά την αποχώρησή του, μαζί με την σύζυγό του, από ομογενειακή φιλανθρωπική εκδήλωση για παιδιά με ειδικές ανάγκες.

Ο ίδιος πάλεψε γενναία με τον δράστη, για να προστατεύσει και την σύζυγό του, πριν υποκύψει στο δεύτερο πυροβολισμό που δέχθηκε.

Ο καταζητούμενος χαρακτηρίζεται από την αστυνομία ως ασιατικής καταγωγής ηλικίας 25 έως 40 ετών.

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση