Η Πυροσβεστική σε ρόλο ΕΚΑΒ λόγω κακοκαιρίας

Σημαντικό ήταν το έργο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας η οποία ανταποκρίθηκε σε όλες τις κλήσεις μεταφοράς ασθενών κι ετοιμόγεννων γυναικών. Ιδιαίτερη επιχείρηση απεγκλωβισμού στήθηκε από την Πυροσβεστική για τη μεταφορά στο Νοσοκομείο Παίδων δυο νεογνών, ηλικίας τριών μηνών της οικογένειας Νιφόρου από το Μαρκόπουλο Αττικής.

Απεγκλωβίστηκε ύστερα από συντονισμένες προσπάθειες των πυροσβεστικών δυνάμεων, η ομάδα των 14 προσκόπων από καταφύγιο του όρους Ζήρια στα Τρίκαλα Κορινθίας. Οι νεαροί πρόσκοποι είναι όλοι καλά στην υγεία τους. Στον απεγκλωβισμό τους συμμετείχαν δυο πυροσβεστικά οχήματα, εκ των οποίων το ένα ερπυστριοφόρο.

Επίσης εντοπίστηκαν χθες το απόγευμα οι βοσκοί, οι οποίοι είχαν αποκλειστεί από την έντονη χιονόπτωση στη θέση Ζωνιανά του όρους Ψηλορείτη του νομού Ρεθύμνης στην Κρήτη. Εξάλλου, βρέθηκαν καλά στην υγεία τους οι κτηνοτρόφοι αδελφοί Σταυρακάκη στα Ανώγεια Μυλοποτάμου.

Τα δυο αδέλφια είχαν εγκλωβιστεί από τις ισχυρές χιονοπτώσεις που επικρατούσαν στην περιοχή. Σώος και καλά στην υγεία του βρέθηκε ο βοσκός Λασιθιωτάκης Μιχαήλ, ετών 89, στη θέση Καθαρό Κριτσάς του Αγίου Νικολάου Κρήτης.

Στο νοσοκομείο Θήβας μεταφέρθηκε τραυματισμένος άνδρας αγνώστων στοιχείων, ο οποίος είχε εγκλωβιστεί στη Δόνβραινα Θήβας του νομού Βοιωτίας. Τέλος, βρέθηκε καλά στην υγεία του ο Καϊλίδης Ιορδάνης, ετών 62, ο οποίος αγνοούνταν σε νησίδα του Αραχθου ποταμού στην περιοχή του δημοτικού διαμερίσματος Κεραματών του δήμου Αρταίων.

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση