συχνουρία | esw plagios | λεμφωμα σρπμαχου | αναπνευστικη δυσχερεια απο αγχος | Ακουγεται στο παιδι το εντερο

Η γραφειοκρατία καθυστερεί την ελπίδα"Η υγειονομική περίθαλψη στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό είναι σχεδόν ανύπαρκτη, υπάρχει έλλειψη τροφίμων και τα παιδιά περπατάνε χιλιόμετρα καθημερινά προκειμένου να πάνε στο σχολείο", ανέφερε ο πρόεδρος του σωματείου "Φίλοι της Αφρικής" περιγράφοντας την οδύσσεια ενός φορτίου ανθρωπιστικής βοήθειας από την Ελλάδα προς την αφρικανική χώρα.

Συγκεκριμένα ο κ. Αντώνης Μουζελάς ανέφερε ότι κοντέινερ με 20 τόνους φάρμακα, σχολικά είδη, ρούχα και παπούτσια, παρέμεινε καθηλωμένο επί εννιά ολόκληρους μήνες στην πόλη Ματάντι της αφρικανικής αυτής χώρας μέχρις ότου φθάσει στα χέρια των ανθρώπων που τα είχαν ανάγκη..

Σε μια χώρα όπου καθημερινά πολλοί άνθρωποι πεθαίνουν γιατί δεν βρίσκουν ή δεν μπορούν να αγοράσουν το πιο απλό φάρμακο και τα παιδιά περπατούν ξυπόλητα γιατί δεν έχουν παπούτσια, η ανθρωπιστική βοήθεια από το εξωτερικό αποτελεί, για μεγάλα τμήματα του πληθυσμού, τη μοναδική ίσως ελπίδα επιβίωσης.

Στις περισσότερες όμως περιπτώσεις, αυτή η βοήθεια δεν φτάνει στον προορισμό της, στους φτωχούς και ανήμπορους δηλαδή, ή όταν φτάσει ενδεχομένως να μην είναι κατάλληλη για να παίξει το ρόλο της.

"Συναντήσαμε απίστευτα γραφειοκρατικά εμπόδια, αφού οι αρμόδιοι απαιτούσαν ακόμη και να ιδρύσουμε παράρτημα του σωματείου μας στην Κινσάσα - πρωτεύουσα της ΛΔ του Κονγκό - για να επιτρέψουν τη διανομή της βοήθειας καθώς επίσης και να προσκομίσουμε έγγραφα από διάφορα υπουργεία", είπε ο κ.Μουζελάς, προσθέτοντας ότι στο πλευρό τους στάθηκαν τα μέλη της ελληνικής κοινότητας και ο Ελληνας πρέσβης στη ΛΔ του Κονγκό, Σπύρος Θεοχαρόπουλος.

Τελικά, μόλις τον Οκτώβριο ξεπεράστηκαν τα προβλήματα και άρχισε η διανομή της βοήθειας σε δύο δημοτικά σχολεία και σε αυτοσχέδιους καταυλισμούς που δημιουργήθηκαν στην Κινσάσα για τη φιλοξενία εσωτερικών προσφύγων από περιοχές όπου εξελίσσονται πολεμικές συγκρούσεις μεταξύ στρατιωτικών δυνάμεων της ΛΔ του Κονγκό και της Ρουάντας.

Επόμενος στόχος του σωματείου είναι η αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας σε άλλη αφρικανική χώρα και η δημιουργία ελληνικού σχολείου στο Καμερούν, όπου ήδη έχουν γίνει οι πρώτες επαφές με τους τοπικούς παράγοντες, ενώ το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών έχει υποσχεθεί ότι θα βοηθήσει αυτή την προσπάθεια.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2019 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.