Σκοτώνουν τα πουλιά όταν παγώσουν

Τη διενέργεια ένορκης διοικητικής εξέτασης διέταξε ο περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Αρης Παπαδόπουλος επειδή τις μέρες της σφοδρής κακοκαιρίας που έπληξε τους νομούς Εβρου, Ροδόπης, Ξάνθης, Καβάλας και Δράμας, ασυνείδητοι κυνηγοί προέβησαν στη θανάτωση πουλιών, τα οποία είχαν παγώσει κυριολεκτικά από το δριμύτατο ψύχος και προσπαθώντας να βρουν τροφή και νερό μέσα στα χιόνια και τους πάγους έπεσαν θύματα.

Ο περιφερειάρχης ζητεί από τις αρμόδιες δασικές υπηρεσίες να πραγματοποιήσουν ένορκη έρευνα και να εξετάσουν ποιοί ήταν αυτοί οι οποίοι προέβησαν παρανόμως στην άρση απαγόρευσης του κυνηγιού, με αποτέλεσμα τη θανάτωση των πουλιών.

Να σημειωθεί ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της πρωτοφανούς χιονόπτωσης και των πολικών θερμοκρασιών που επικράτησαν, θηροφύλακες συνέλαβαν κυνηγούς οι οποίοι θήρευαν λαθραία και θα λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη. Η ΕΔΕ θα διαβιβαστεί στον περιφερειάρχη ο οποίος υποστηρίζει πως χωρίς να δώσει ο ίδιος εντολή κάποια όργανα δασικών υπηρεσιών ενεργώντας παράτυπα με δική τους πρωτοβουλία ήραν την απαγόρευση του κυνηγιού και ουσιαστικά αγνόησαν τη δική του αυστηρή εντολή.

Τέλος ο κ. Παπαδόπουλος αναφέρει πως παρότι δέχθηκε πιέσεις από φορείς για την άρση της απαγόρευσης του κυνηγιού, ο ίδιος δεν ενέδωσε και επέμενε σθεναρά να ισχύσει η απαγόρευση όλο το χρονικό διάστημα που επικρατούσαν οι δυσμενέστατες καιρικές συνθήκες.

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση