εγκεφαλοπαθεια | πυρετος νεογνου | αιτια αιμορραγιασ κατωτερου πεπτικου | φυματίωση | cytotec υποθετα

Νέα στοιχεία για τη λειτουργία του βιολογικού ρολογιούΝέα στοιχεία για τον πολύπλοκο μηχανισμό, ο οποίος ρυθμίζει την έναρξη και τη διακοπή του ύπνου, φαίνεται ότι ανακάλυψαν επιστήμονες από την Ιατρική σχολή του πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύεται στο τελευταίο τεύχος του επιστημονικού περιοδικού Science.

Το βιολογικό ρολόι είναι η προσαρμογή των βιολογικών και φυσιολογικών δραστηριοτήτων ενός οργανισμού σε κάποιες περιοδικές αλλαγές των περιβαλλοντικών συνθηκών, με συνηθέστερη περιβαλλοντική αλλαγή στην οποία αντιδρά ο οργανισμός και στην οποία προσαρμόζει τις δραστηριότητες του την εναλλαγή της ημέρας με τη νύχτα.

Οι επιστήμονες χρησιμοποιώντας ποντίκια και χάμστερ ανακάλυψαν μία χημική ουσία, η οποία αποτελεί αυξητικό παράγοντα, τον παράγοντα TGF-alpha, ο οποίος βρίσκεται και στις δύο περιοχές του εγκεφάλου που σχετίζονται με τον ύπνο.

Σύμφωνα με την έρευνα οι υποδοχείς για τον παράγοντα TGF-alpha, πιθανόν να βρίσκονται και στα μάτια, με αποτέλεσμα το φως που διαπερνά το μάτι να συμβάλλει στις συνήθειες του ύπνου, αλλά και της ώρας που ξυπνάμε.

Τα νέα αυτά στοιχεία μπορεί να είναι ιδιαίτερα χρήσιμα για τη θεραπεία των ανθρώπων που έχουν προβλήματα ύπνου, αναφέρουν οι επιστήμονες.

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.