ασπιρινη δοσολογια | παγκρεατιτιδα | νεκρωτική εντεροκολίτιδα | φαρμακευτικο διαλυμα για ιοντοφορεση

Ενδοφακός για την αντιμετώπιση πρεσβυωπίας και καταρράκτηΕνα ενδοφακό, ο οποίος ονομάζεται Crystalens και με την τοποθέτηση του οποίου αντιμετωπίζεται ταυτόχρονα η πρεσβυωπία και ο καταρράκτης, παρουσίασε σε συνέντευξη τύπου ο κ. Δ. Σιγανός, επ. Καθηγητής Οφθαλμολογίας και εκπρόσωπος στην Ελλάδα της Διεθνούς Εταιρείας Διαθλαστικής Χειρουργικής.

Ο ενδοφακός αυτός έχει την ικανότητα να προσαρμόζεται στις κινήσεις προσαρμογής του ματιού, αποκαθιστώντας με αυτό τον τρόπο την ικανότητα του ματιού στην προ της πρεσβυωπίας κατάσταση, με αποτέλεσμα να μπορεί κανείς να διαβάζει με άνεση και κοντά.

Η επέμβαση τοποθέτησής του διαρκεί μόνο 8 – 12 λεπτά για κάθε μάτι, γίνεται με τοπική αναισθησία (σταγόνες), είναι ανώδυνη και ο ασθενής παραμένει στην κλινική για διάστημα μίας ώρας.

Αν και το κόστος του ενδοφακού ανέρχεται στις 350.000 δρχ., η τιμή αυτή δεν μπορεί να θεωρηθεί υψηλή, αν αναλογισθεί κανείς ότι ένας κοινός ενδοφακός ακρυλικός ή σιλικόνης κοστίζει 120.000 δρχ., ενώ στη τιμή αυτή πρέπει να προστεθεί και το κόστος για την αγορά γυαλιών διαβάσματος ή πολυεστιακών, που θα χρειαστεί ο ασθενής κατά την διάρκεια της ζωής του, προκειμένου να αντιμετωπίσει την πρεσβυωπία.

Η πρεσβυωπία είναι μία πάθηση που πλήττει όλους τους ανθρώπους ηλικίας άνω των 43 ετών και χαρακτηρίζεται από την δυσκολία του φακού να κάνει τις κινήσεις προσαρμογής, με αποτέλεσμα ο ασθενής να μην μπορεί να διαβάσει σε απόσταση 30 εκατοστών και να καταφεύγει στην χρήση γυαλιών (κοντινών).

Ο καταρράκτης είναι μια πάθηση που αφορά το 55% του πληθυσμού άνω των 45 ετών. Η επέμβαση της εξαίρεσης του καταρράκτη με Laser ή υπερήχους είναι η πλέον διαδεδομένη και σήμερα είναι δυνατό, ταυτόχρονα με αυτόν να διορθώνεται συγχρόνως η μυωπία, η υπερμετρωπία και ο αστιγματισμός.

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.