Νέο όχι για το δικαίωμα στο θάνατο στη Diane Pretty

Η Diane Pretty, η 43χρονη Βρετανίδα η οποία υποφέρει από ανίατη εκφυλιστική νόσο του νευρικού συστήματος από το 1999, έχασε και τη νέα δικαστική μάχη για να της επιτρέψουν να δώσει τέλος στη ζωή της, με τη βοήθεια του συζύγου της, μετά την ομόφωνη απόφαση της Βουλής των Λόρδων όπου είχε προσφύγει.

Η απόφαση της Βουλής των Λόρδων βασίστηκε στο ό,τι η νομοθεσία για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων έχει σκοπό να προστατεύει τη ζωή και όχι να δίνει τέλος στη ζωή.

Ωστόσο η κ. Diane Pretty, δηλώνει αποφασισμένη να συνεχίσει τη μάχη της για το δικαίωμα στο θάνατο, όσο μπορεί και αναπνέει, προσφεύγοντας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων δικαιωμάτων, στο Στρασβούργο.

Η κατάσταση της 43χρονης γυναίκας έχει επιδεινωθεί με πολύ γρήγορους ρυθμούς, από τον Αύγουστο και υποστηρίζει ότι η ποιότητα της ζωής της είναι πλέον τόσο χαμηλή και έχει το δικαίωμα σε έναν αξιοπρεπή θάνατο.

Ο πρωθυπουργός της Μ. Βρετανίας, κ Τόνι Μπλερ, έχει δηλώσει για το θέμα ότι δεν πρόκειται να αλλάξει η νομοθεσία για υποβοηθούμενη αυτοκτονία, με αποτέλεσμα ο σύζυγος της Diane Pretty να οδηγηθεί στα δικαστήρια εάν τη βοηθήσει να δώσει τέλος στη ζωή της

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση