σιγμοειδες | Τ.Κ/Ε | ?????????? ???????? | Εκκολπωματα εντερου συμπτωματα

Νέο όχι για το δικαίωμα στο θάνατο στη Diane PrettyΗ Diane Pretty, η 43χρονη Βρετανίδα η οποία υποφέρει από ανίατη εκφυλιστική νόσο του νευρικού συστήματος από το 1999, έχασε και τη νέα δικαστική μάχη για να της επιτρέψουν να δώσει τέλος στη ζωή της, με τη βοήθεια του συζύγου της, μετά την ομόφωνη απόφαση της Βουλής των Λόρδων όπου είχε προσφύγει.

Η απόφαση της Βουλής των Λόρδων βασίστηκε στο ό,τι η νομοθεσία για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων έχει σκοπό να προστατεύει τη ζωή και όχι να δίνει τέλος στη ζωή.

Ωστόσο η κ. Diane Pretty, δηλώνει αποφασισμένη να συνεχίσει τη μάχη της για το δικαίωμα στο θάνατο, όσο μπορεί και αναπνέει, προσφεύγοντας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων δικαιωμάτων, στο Στρασβούργο.

Η κατάσταση της 43χρονης γυναίκας έχει επιδεινωθεί με πολύ γρήγορους ρυθμούς, από τον Αύγουστο και υποστηρίζει ότι η ποιότητα της ζωής της είναι πλέον τόσο χαμηλή και έχει το δικαίωμα σε έναν αξιοπρεπή θάνατο.

Ο πρωθυπουργός της Μ. Βρετανίας, κ Τόνι Μπλερ, έχει δηλώσει για το θέμα ότι δεν πρόκειται να αλλάξει η νομοθεσία για υποβοηθούμενη αυτοκτονία, με αποτέλεσμα ο σύζυγος της Diane Pretty να οδηγηθεί στα δικαστήρια εάν τη βοηθήσει να δώσει τέλος στη ζωή της

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.