οργανα ανω κοιλιας | προφιλ κακοποιημενης γυν | μυκόπλασμα και εγκυμοσύνη

Ο σεβασμός των δικαιωμάτων του διαφέρεινΣτην πολιτική της κυβέρνησης στο χώρο της κοινωνικής φροντίδας, η οποία εστιάζεται στην πρόληψη και καταπολέμηση των διακρίσεων και του κοινωνικού αποκλεισμού και στην πολύτιμη προσφορά του ιδρύματος "Θεοτόκος", αναφέρθηκε ο υφυπουργός Υγείας κ. Δ. Θάνος, κατά τη διάρκεια ομιλίας του, σε εκδήλωση του ιδρύματος, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Κ. Στεφανόπουλου.

Ο κ. Θάνος μεταξύ άλλων είπε:

"Ο σεβασμός των δικαιωμάτων του "διαφέρειν" και της μη διάκρισης για τα άτομα με αναπηρίες είναι υποχρέωση κάθε οργανωμένης και δημοκρατικής κοινωνίας, αλλά και κάθε πολίτη. Γιατί κανένας σχεδιασμός δεν είναι εφαρμόσιμος όταν προσκρούει στη δύναμη παγιωμένων κοινωνικών πεποιθήσεων. Χρέος μας είναι να αντιπαλέψουμε το φαινόμενο της κοινωνικής εγωπάθειας και να απαξιώσουμε το μοντέλο του ατομοκεντρικού πολίτη.

Σαν οργανωμένη πολιτεία, εργαζόμαστε για τη δημιουργία ενός ολοκληρωμένου, σύγχρονου, αποτελεσματικού, προσβάσιμου και αποκεντρωμένου δικτύου κοινωνικών υπηρεσιών, που προφέρει κάλυψη σε όλους τους πολίτες - φυσικά και στα άτομα με αναπηρίες - όταν βρεθούν σε ανάγκη ή κίνδυνο, ξεπερνώντας την παραδοσιακή μορφή επιδοματικής και ιδρυματικής φροντίδας. Στόχος δεν είναι η διαιώνιση των παροχών, αλλά η ανάδειξη των δυνατοτήτων του χρήστη να ζήσει στο μέλλον ανεξάρτητος, αυτόνομος, ελεύθερος και κύριος του εαυτού του.

Ένας από τους φορείς που συμβάλλει σημαντικά στην κοινωνική ενσωμάτωση των ατόμων με αναπηρίες είναι το Ίδρυμα "ΘΕΟΤΟΚΟΣ", το οποίο προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες σε παιδιά με νοητική υστέρηση και στις οικογένειές τους.

Οι παιδαγωγικές υπηρεσίες, η προετοιμασία για την ανεξάρτητη διαβίωση, η επαγγελματική κατάρτιση και αποκατάσταση, σε συνδυασμό με συνεχή υποστήριξη και ιατρο-κοινωνική περίθαλψη, που εφαρμόζει η "ΘΕΟΤΟΚΟΣ" αποτελούν ένα σύγχρονο μοντέλο ολοκληρωμένης παρέμβασης. Οι παρεχόμενες υπηρεσίες είναι σημαντικές, όχι μόνο γιατί καλύπτουν ανάγκες, αλλά γιατί συμβάλλουν στην αποφυγή της ιδρυματικής περίθαλψης και βοηθούν εκατοντάδες παιδιά και νέους με νοητική υστέρηση να ζουν μία φυσιολογική ζωή, κοντά στην οικογένεια και στην κοινότητα.

Με την ευκαιρία της σημερινής εκδήλωσης, θα ήθελα να συγχαρώ το Ίδρυμα "Σταύρος Νιάρχος" και τους άλλους δωρητές, που χάρη στη γενναιόδωρη προσφορά τους, επισκευάζονται και διαμορφώνονται χώροι του Ιδρύματος. Θα ήθελα επίσης να συγχαρώ την Πρόεδρο και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, που αφιλοκερδώς προστρέχουν για το Ίδρυμα, αλλά και το προσωπικό, που αφοσιωμένα παρέχει τις υπηρεσίες του.

Θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι το Υπουργείο Υγείας & Πρόνοιας όπως πολλές φορές έχει πράξει στο παρελθόν, θα εξακολουθήσει να στηρίζει έμπρακτα το Ίδρυμα "ΘΕΟΤΟΚΟΣ", όπως και κάθε φορέα κοινωνικής φροντίδας που αποδεδειγμένα αξίζει".

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2019 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.