Οποιος πρόλαβε τον …κλώνο είδε

Ο ιταλός ειδικός σε θέματα γονιμότητας Σεβερίνο Αντινόρι (ο συνεργάτης του Δρ. Ζαβού) κατηγορεί τους αμερικανούς ερευνητές, οι οποίοι ανακοίνωσαν πως κλωνοποίησαν ανθρώπινο έμβρυο, ότι έκλεψαν την ιδέα του και δήλωσε ότι ο ίδιος θα κλωνοποιήσει ένα ανθρώπινο έμβρυο για αναπαραγωγικούς σκοπούς μέσα σε έξι μήνες.

Η αμερικανική εταιρία βιοτεχνολογίας Advanced Cell Technology Inc. (ACT), με επικεφαλής τον αντιπρόεδρό της Τζο Τσιμπέλι, ανακοίνωσε χθες Κυριακή ότι κατάφερε να κλωνοποιήσει με επιτύχία ανθρώπινο έμβρυο με στόχο την παραγωγή βλαστοκυττάρων που θα βοηθήσουν στη θεραπεία ασθενειών.

“Αυτός (ο Τσιμπέλι) έκλεψε την ιδέα μου. Εδώ του δίδαξα αυτήν τη μεθοδολογία”, τόνισε ο Αντινόρι και πρόσθεσε: “Το πρόγραμμα που έφερε σε πέρας ο Τσιμπέλι είναι το δικό μου πρόγραμμα. Τον συνάντησα τον Αύγουστο… και αφού του μίλησα, τον έπεισα να προχωρήσει με αυτή την έρευνα”.

Πάντως ο Αντινόρι παραδέχτηκε ότι η επιτυχημένη κλωνοποίηση ανθρώπινου εμβρύου θα βοηθήσει και στην επιτάχυνση του δικού του προγράμματος. “Το επόμενο βήμα είναι να προσφέρουμε βοήθεια σε 150 εκατομμύρια ανθρώπους που θέλουν να αποκτήσουν παιδιά, αλλά δεν έχουν σπέρμα…Αυτό θα διευκολύνει τη διαδικασία”, επισήμανε.

“Τώρα η κλωνοποίηση είναι μια πραγματικότητα και ο κόσμος θα καταλάβει ότι είναι ανθρώπινο δικαίωμα να τη χρησιμοποιήσει κάποιος για να αποκτήσει παιδιά. Τώρα θα κλωνοποιήσω ένα ανθρώπινο έμβρυο μέσα σε τέσσερις με έξι μήνες, για αναπαραγωγικούς λόγους”, είπε χαρακτηριστικά ο ιταλός γυναικολόγος, αποκαλύπτοντας πως ήδη συνεργάζεται με ζευγάρια που έχουν δείξει ενδιαφέρον.

Ο Αντινόρι επανάλαβε ότι η “φονταμεταλιστική” αντιμετώπιση (της ανθρώπινης κλωνοποίησης) στην Ευρώπη έχει επιβραδύνει τις έρευνές του, αλλά όπως είπε σκοπεύει να συνεχίσει την εργασία του στη Βρετανία, παρά τις προσπάθειες να απαγορευτεί η ανθρώπινη κλωνοποίηση στη χώρα αυτή.

“Στην Ευρώπη ζουν στο Μεσαίωνα…είναι σαν τους Ταλιμπάν. Ομως είναι νόμιμη στη Βρετανία και δεν πιστεύω πως αυτή η κατάσταση θα αλλάξει”, είπε χαρακτηριστικά.

“Είμαι πραγματικά χαρούμενος για την πρόοδο που σημειώθηκε στην ανθρώπινη κλωνοποίηση, όμως τώρα θέλω να αγωνιστώ για να αναγνωριστεί ότι το δικό μου πρόγραμμα ήταν το πρώτο”, κατέληξε ο Αντινόρι, που έγινε γνωστός όταν βοήθησε μια 62χρονη γυναίκα, το 1994, να αποκτήσει παιδί.

Αργότερα ο Αντινόρι μαζί με το συνεργάτη του Παναγιώτη Ζαβό ανακοίνωσαν πως θα προχωρήσουν στην κλωνοποίηση ανθρωπίνων εμβρύων προκαλώντας έντονες αντιδράσεις.

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση