τι το check up | εμβολιο mmr | κινεζικη υγεια | ερπητική στοματίτιδα | χονδρομαλάκυνση της επιγονατίδας

Ο βιολιστής της ...πονεμένης πλάτηςΟι κλασσικοί μουσικοί έχουν διπλάσιες πιθανότητες να αντιμετωπίζουν προβλήματα πόνων στην πλάτη σε σχέση με άλλους επαγγελματίες, μια και σύμφωνα με τα αποτελέσματα νέας μελέτης που πραγματοποιείται στη Γερμανία το 70% από τους συγκεκριμένους μουσικούς αντιμετωπίζει προβλήματα σχετικά με τη σπονδυλική στήλη. Στην έρευνα συμμετείχαν 3.000 μουσικοί από 40 ορχήστρες, οι οποίοι πέρασαν από συνέντευξη στο ορθοπεδικό ερευνητικό ίδρυμα του Muenster.

Ο Δρ. Martin Friedrich Hein, ερευνητής του ιδρύματος, ανέφερε ότι οι επαγγελματίες μουσικοί πολύ συχνά πάσχουν από πόνους στην περιοχή της ωμοπλάτης και του λαιμού ενώ αντιμετωπίζουν και προβλήματα δυσκινησίας στις αντίστοιχες περιοχές, τονίζοντας ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα το έχουν οι μουσικοί εγχόρδων.

Ενας άλλος συντάκτης της μελέτης, ο ερευνητής Joachim Wessing, είπε χαρακτηριστικά ότι οι μουσικοί υψηλών απαιτήσεων δέχονται παρόμοιες πιέσεις με κορυφαίους αθλητές που ασχολούνται με πρωταθλητισμό.

Μετά την εκτίμηση των συμπερασμάτων τα δύο ιδρύματα προωθούν την ανάπτυξη προληπτικών οδηγιών καθώς και συγκεκριμένα προγράμματα χαλάρωσης και άσκησης για τους μουσικούς. Οι ερευνητές θα συνεργαστούν με 20 μουσικούς από τη συμφωνική ορχήστρα του Muenster, η οποία θα συμμετέχει σε έρευνα που θα δαρκέσει 3 μήνες.

Οι επαγγελματίες μουσικοί από την πλευρά τους ανέφεραν ότι τα όποια σωματικά προβλήματα που τους απασχολούν, αποκτούν ιδαίτερη σημαντικότητα σε συνδυασμό με την ισχυρή ψυχολογική πίεση, κάτω από την οποία εργάζονται λόγω των υψηλών προσδοκιών και στόχων.

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.