Ευ Ζην – the Alter Expo: Ενας θεσμός γεννιέται

Η Ευ Ζην – the Alter Expo είναι η πρώτη ελληνική έκθεση και συνέδριο που αφορά τις υπηρεσίες και τα προϊόντα που απευθύνονται στους ανθρώπους με αναπηρίες και με ειδικές ανάγκες. Θα πραγματοποιηθεί στο Εκθεσιακό και Συνεδριακό Κέντρο της HELEXPO στο Μαρούσι (ΕΣΚΑ) από 30 Νοεμβρίου έως 2 Δεκεμβρίου 2001.

Είναι η πρώτη φορά που γίνεται μία τόσο μεγάλη και ολοκληρωμένη διοργάνωση στην Ελλάδα. Ο θεσμός υποστηρίζεται από την ΕΣΑΕΑ, την ΠΟΣΓΚΑΜΕΑ, το ΚΕΠΕΠ ’γιος Δημήτριος, το Σύλλογο παιδιών με Σύνδρομο Down και το ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΤΩΡΑ.

Η αρχική ιδέα ήταν του Κυριάκου Μαλίνη που μαζί με την Τασία Γιαννακού ( προέδρο του Δ.Σ. του ΚΕΠΕΠ ’γιος Δημήτριος ), τον Θεοδόση Γεωργιάδη (του Συλλόγου παιδιών με Σύνδρομο Down), τον κύριο Λαγόπουλο (της ΕΣΑΕΑ) και την θετή μητέρα του Α.Τ. Νίκη Παπαδοπούλου (προέδρο της Π.Ε. Κεντρικής Μακεδονίας της ΠΟΣΓΚΑΜΕΑ) δούλεψαν σκληρά για την επιτυχία του θεσμού. Οι προσπάθειες ξεκίνησαν από το Φθινόπωρο του 2000 χωρίς βοήθεια και χωρίς υποστήριξη.

Την άνοιξη του 2001 την ιδέα την ενστερνίστηκε η HELEXPO Α.Ε. που με την βοήθεια του διευθύνοντος συμβούλου κ. Χρήστου Γερούκη μπήκε στην πορεία της υλοποίησης του μεγαλύτερου ελληνικού θεσμού που περιλαμβάνει:

1. Έκθεση όλων των οργανώσεων, των συλλόγων και των φορέων που ασχολούνται με τους ανθρώπους με αναπηρίες και με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες.
2. Έκθεση των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται ή που θα ήθελαν να δραστηριοποιηθούν στην κοινότητα των ανθρώπων με αναπηρίες.
3. Ιατρικό συνέδριο που τίθεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και Πρόνοιας.
4. Το συνέδριο της ΕΣΑΕΑ με προσκεκλημένους πολλούς Ευρωπαίους που διακρίθηκαν για το πολιτικό τους έργο για τα δικαιώματα των πολιτών με αναπηρίες και για την ανεξάρτητη διαβίωση.
5. Παράλληλες εκδηλώσεις από τις οργανώσεις και τους εκθέτες.
6. Έκθεση φωτογραφίας.
7. Προβολές ταινιών.
8. Έκθεση ζωγραφικής. Πρόκειται για ένα πολυ-συνέδριο και για μία πολυ-έκθεση με πολλούς οργανωτές στην οποία θα βρίσκονται όλοι όσοι ασχολούνται με τα ζητήματα της αναπηρίας, της αποκατάστασης και της ειδικής εκπαίδευσης στην Ελλάδα. Ο θεσμός υποστηρίχθηκε από το γραφείο του πρωθυπουργού, από το γραφείο Ποιότητας Ζωής, από το Υπουργείο Υγείας και Πρόνοιας, το Υπουργείο Πολιτισμού και το Υπουργείο Συγκοινωνιών.

Η έκθεση Ευ Ζην – the Alter Expo θα γίνεται κάθε χρόνο. Φέτος θα γίνει στην Αθήνα στο Εκθεσιακό Κέντρο της Helexpo στο Μαρούσι. Του χρόνου θα γίνει στη Θεσσαλονίκη.

Για δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να τηλεφωνείτε στο τηλέφωνο (01) 8665874 ή με fax στο (01) 8665875.