μαύρος εμετός | ομφαλοκήλη | κολπικη μαρμαρυγη ηκγ | αυξηση ενδοφθαλμιας πιεσης εξαιτιας γυμναστικης

Το χάπι μειώνει τα οσφρητικά ερωτικά μηνύματαΟι γυναίκες που χρησιμοποιούν ως μέθοδο αντισύλληψης το χάπι δεν ελκύονται σεξουαλικά από την μυρωδιά ενός άντρα, στον βαθμό που αυτό συμβαίνει με τις άλλες γυναίκες, σύμφωνα με μελέτη ερευνητών του πανεπιστημίου της Κατάνια στην Ιταλία, η οποία δημοσιεύεται στο περιοδικό Human Reproduction .

Η οσφρητική ικανότητα μιας γυναίκας έχει βρεθεί ότι αυξομειώνεται σε συνάρτηση με τον κύκλο της. Κατά την διάρκεια της ωορρηξίας, η ικανότητα αυτή είναι ιδιαίτερα αυξημένη, με συνέπεια η γυναίκα να είναι πιο ευαίσθητη στη μυρωδιά ενός άντρα, κάτι που αυξάνει την ερωτική της επιθυμία.

Οπως εξηγεί ο καθηγητής Salvatore Caruso, στις γυναίκες που χρησιμοποιούν το χάπι ως μέθοδο αντισύλληψης δεν διαπιστώθηκε αύξηση της οσφρητικής ευαισθησίας τους κατά την ωορρηξία, γεγονός που είναι πολύ πιθανό να επιδρά στην λίμπιντό τους.

Στον άνθρωπο, η σχέση όσφρησης - σεξουαλικότητας δεν είναι σαφής, καθώς η αίσθηση αυτή στους ανθρώπους είναι υποβαθμισμένη. Επιπλέον, πολύ άνθρωποι καλύπτουν τις οσμές τους με αρώματα.

Ωστόσο είναι γνωστή η δράση των φερομονών, χημικών ουσιών που γίνονται αντιληπτές από ειδικούς υποδοχείς στη μύτη και σχετίζονται με την ερωτική επιθυμία. Στον άνθρωπο δρουν υποσυνείδητα κάνοντας μας περισσότερο ελκυστικούς στα άτομα του αντίθετου φύλου.

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.